Tvrtke i tržišta
StoryEditor

HS Produkt sklopio ugovor s američkim partnerom: na europskom tržištu prodavat će i distribuirati Springfieldovo oružje

06. Ožujak 2024.
Željko Pavlin, HS Produktfoto Mladen Volarić

Karlovački HS Produkt, specijaliziran za proizvodnju malog vatrenog oružja, sklopio je ugovor sa svojim američkim partnerom tvrtkom Springfield Armory, koji na tom tržištu prodaje pištoje i poluautomatske puške iz Hrvatske, o prodaji i distribuciji američkog oružja pod Springfieldovim brendom na hrvatskom i na kompletnom europskom tržištu.

- Springfield Armory i HS Produkt sada na europskim tržištima nastupaju kao partneri, a nedavno imali zajedničko predstavljanje na jednom europskom sajmu vojne opreme - rekao je ekskluzivno za Lider Željko Pavlin, direktor HS Produkta.

Springfield je važan partner za karlovačku tvrtku obzirom da je njihovo najveće tržište upravo SAD na kojem završava čak 70 posto HS-ove proizvodnje.

- Mahom na američko tržište izvozimo proizvode namijenjene civilnom tržištu - rekao je Pavlin.

Kad su prihodi u pitanju, Pavlin kaže da su oni stabilni. HS Produktu je rekordna godina bila 2021. i prihodi koje su tada ostvarili nisu uspjeli ponoviti ni u prošloj ni u pretprošloj godini, no to ništa ne znači. Takve oscilacije, dodaje Pavlin, u prihodima su uobičajene i postoji realna šansa da već ove godine zabilježe novi rekord.

- Godišnje nam prihod iznosi oko stotinjak milijuna eura. Oko pet milijuna eura svake godine izdvajamo za investicije, to se podrazumjeva, a trenutno ulažemo u novim pogon vrijednosti oko 30-tak milijuna eura. Nije riječ samo o proizvodnom pogonu, već i moderniziranju tehnologija i novim projektima koje ćemo tek predstaviti, a koji su sada u fazi certificiranja - istaknuo je Pavlin.

23. travanj 2024 06:01