Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Massimo Piutti: Potražnja za dionicom Mon Perina veća je od ponude

15. Travanj 2022.
Massimo Piutti

Nešto više od dva tjedna na Zagrebačkoj burzi trguje se novom dionicom, društvom Mon Perin iz Bala, u većinskom vlasništvu istarskog poduzetnika Plinija Cuccurina.

Dionica je u prva dva dana trgovanja bila prava zvijezda burze (trgovanje je počelo 30. ožujka) i u kratkom je razdoblju prikupljeno oko 2,8 milijuna kuna prometa. Mon Perin postao je najlikvidnija dionica na burzi pa je i njezina cijena porasla za 18 posto, sa 33 na 39 kuna. No kako je vrijeme odmicalo, dinamika transakcija je usporila, ali cijena je stabilna, prosječna na dan 15. travnja iznosi preko 40 kuna.

Massimo Piutti, predsjednik Uprave Mon Perina istaknuo je kako je društvo iznimno zadovoljno sa dosadašnjim trgovanjem te da je stanje potražnje veće od ponude što ukazuje na atraktivnost dionice. - Postojeća potražnja nas svakako veseli s obzirom da smo krajem 2021. proveli dokapitalizaciju Društva i prikupili željeni kapital u visini od 35 milijuna kuna. S obzirom na dobre najave za nadolazeću turističku sezonu, očekujemo da će se taj trend i nastaviti – rekao je za Lider Piutti.

Prilikom potpisivanja ugovora o uvrštenju, Piutti je naveo da je tijeku je svršetak prve razvojne faze Mon Perina, odnosno razdoblja u kojem se Općina Bale-Valle od zapuštene sredine pretvorila u jednu od najpoželjnijih i najugodnijih destinacija za život, a Mon Perin je u proračunu Općine sudjelovao sa više od 40 posto, dok danas sudjeluje s manje od 20 posto.

- To je za nas značajno postignuće jer je upravo Mon Perin doprinio da Općina razvije i ostvaruje druge izvore prihoda. Pred nama je jedna nova, još zahtjevnija i uzbudljivija faza razvoja Društva. Izlaskom na burzu povećat će se transparentnost poslovanja te omogućiti brže i jednostavnije trgovanje dionicama, kako za naše sadašnje dioničare kojih ima više od sedamsto, tako i za sve nove potencijalne ulagače – rekao je Piutti. U narednom petogodišnjem razdoblju, uz već uloženih 200 milijuna kuna u turističkom sektoru, Mon Perin planira dodatni investicijski ciklus u podizanje kvalitete i strukture smještajnih objekata u vrijednosti oko 300 milijuna kuna, od kojih se 56 milijuna kuna investira već ove godine.

23. travanj 2024 20:54