Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Na skijalištu u Austriji poginuo Aleš Ekar, član Uprave šibenskog Iskra brodogradilišta

16. Rujan 2024.
Aleš Ekar, Elka d.o.o.foto Rene Karaman

Prema informacijama portala Slovenske Novice, u nesreći u austrijskom skijalištu Obertrauern je smrtno stradao Aleš Ekar (54), član uprave Iskra brodogradilišta 1 iz Šibenika i donedavni član uprave zagrebačke Elke. Kako je objavljeno na stranicama austrijskih gorskih spašavatelja, Ekar je u subotu krenuo na skijanje. Njegovi su prijatelji prijavili nestanak policiji te istaknuli kako je riječ o iskusnom skijašu koji dobro poznaje teren. Naime, njegov je otac bio alpinist, gorski spašavatelj i dugogodišnji predsjednik Planinarskog saveza. 

Policija je pronašla njegovo vozilo kod žičare Grünwaldkopfbahn, ali nisu znali gdje je krenuo skijati. U potrazi su sudjelovali gorski spašavatelji, policija i spasilački psi.

- Uvjeti su bili jako loši, puno novog snijega nošenog vjetrom, vidljivost je bila loša, postojala je i velika opasnost od lavina - izvijestili su spasilački timovi. Muškarac je pronađen na oko dva metra dubine. Dežurni liječnik mogao je samo konstatirati smrt. Pretpostavlja se da je Slovenac pao u provaliju tijekom uspona, a policija još uvijek istražuje točan uzrok smrti.

Aleš Ekar diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, a 1996. godine zaposlio se u Industrijskoj komori Slovenije. Od 2019. bio je član uprave Iskra brodogradilišta 1, a prethodno je bio na visokim menadžerskim pozicijama u više tvrtki. Prije dolaska u šibensko brodogradilište, u vlasništvu slovenske Iskre, sedam godina je bio na čelu uprave tvrtke Helios Hrvatska i predsjednik upravnog odbora Chromos boja i lakova. U lipnju ove godine prestao je biti član uprave Elka kabela, još jedne Iskrine tvrtke u Hrvatskoj.

Također, nepune dvije godine bio je član uprave Elke. Ekar se oženio Murterkom, menadžericom u jednoj hotelskoj kompaniji, s kojom ima kći mlađu od jedne godine. Roko Vuletić, predsjednik uprave Iskra brodogradilišta 1, potvrdio je za Jutarnji.hr tragičnu vijest. 

16. rujan 2024 15:04