Tvrtke i tržišta
StoryEditor

PBZ CO planira dokapitalizirati Modru Špilju s 22 milijuna kuna

11. Listopad 2022.

Privredna banka Zagreb Croatia osiguranje (PBZ CO) planira dokapitalizaciju Modre Špilje s 22 milijuna kuna putem izdavanja novih dionica, čime bi se dionički kapital tog viškog operatera hotela i restorana povećao na 60,6 milijuna kuna.

To društvo za upravljanje mirovinskim fodovima planira izdati 2,2 milijuna kuna novih dionica nominalne vrijednosti 10 kuna svaka, i to u korist dva fonda kojima upravlja - obveznim mirovinskim fondovima kategorije A i B, navodi se u pozivu za glavnu skupštinu Modre Špilje, koja će se održati 21. studenoga.

Ta dva fonda, naime, drže 93 posto udjela u Modroj Špilji. PBZ CO je, podsjetimo, 2019. godine isplatio potraživanja vjerovnika, čime je bio završen stečaj Modre špilje, nakon čega je ta tvrtka izlistana na Zagrebačkoj burzi.

Inače, Modra Špilja potpisala je krajem kolovoza ove godine licencni ugovor s luksemburškom tvrtkom Global Hospitality Licensing o korištenju Marriot Autograph Collection hotelskog branda za hotel Biševo na razdoblje od 30 godina.

Hotel Biševo, koji ima tri zvjezdice, jedini je hotel u Komiži, a planira se njegova transformacija pod tim brandom u hotel s pet zvjezdica.

23. ožujak 2023 14:52