Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Primat Logistika proslavila 20 godina poslovanja, najavili novi pogon u blizini sjedišta

22. Rujan 2023.
Matej Dujmovićfoto Rene Karaman

Tvrtka Primat Logistika, koja se bavi opremanjem uredskih, skladišnih i proizvodnih pogona, proslavila je jučer u svom sjedištu u Hrvatskom Leskovcu 20 godina postojanja, ali i službenu tranziciju vlasništvaBrune Dujmovića, koji je osnovao tvrtku 2003. godine, na njegova sina Mateja Dujmovića, koji upravlja tvrtkom kao direktor posljednjih pet godina.

Tijekom dva desetljeća poslovanja tvrtka koja danas zapošljava 58 zaposlenika odradila je 500-njak projekata za više od tisuću klijenata, a za to je vrijeme bilježila konstantan rast, u prosjeku oko 15 posto na godišnjoj razini. U razdoblju od 2017. do 2022. godine, prihodi tvrtke narasli su dva i pol puta, na 12,2 milijuna eura prihoda ostvarenih lani.

– Htio bih se zahvaliti ocu koji me uveo u ovu uspješnu priču i definirao smjer tvrtke. Velika podrška bile su mi majka Grozdana te sestre Nives i Maja, a najveća moja supruga Izabela. Zahvaljujem se i svim kolegama na radu, trudu i žrtvi svih ovih godina. Sada sa sigurnošću mogu reći da tvrtka nije bilanca, zgrada, lager ni fakture, tvrtka su ljudi – izjavio je Matej Dujmović, odsada predsjednik Uprave Primat Logistike, pred okupljenim poslovnim partnerima, zaposlenicima i klijentima.

Primat Logistika je specijalizirana za proizvodnju, projektiranje i instaliranje skladišne, arhivske, sigurnosne i industrijske opreme, skladišnih i informatičkih sustava te opremanje interijera objekata. U ponudi ima više od 500 proizvoda, a nudi i usluge koje uključuju konzalting, projektiranje, servis, održavanje i vođenje projekata po principu ‘ključ u ruke‘.

U sklopu Primat Logistike djeluje i sestrinska tvrtka Tore koja se bavi opremanjem ugostiteljskih objekata i hotela. No osim toga, već im je nekoliko godina u planu novi proizvodno-distributivni pogon, u neposrednoj blizini sadašnjeg sjedišta tvrtke, a u čiju su izgradnju odlučili krenuti koristeći vlastita financijska sredstva. Zgrada pogona prostirat će se na 6200 kvadrata površine, na dvije etaže.

Kako je objasnio Matej Dujmović, to bi za početak bila kombinacija proizvodnog i skladišnog prostora. 

– U fazi smo izrade idejnog rješenja, a nadam se da će početak radova biti početkom ljeta iduće godine – rekao je Dujmović.

image
foto Rene Karaman
28. travanj 2024 22:45