Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Regionalni fond ECM Partners prodao farmaceutsku tvrtku Famar fondu MidEuropa

25. Srpanj 2024.

ECM Partners, regionalna investicijska tvrtka specijalizirana za ulaganja u tvrtke koje se nalaze u otežanim financijskim ili operativnim okolnostima, u partnerstvu s Metric Capitalom uspješno je prodala većinski udio u međunarodnoj farmaceutskoj tvrtki Famar, europskom fondu rizičnog kapitala MidEuropa, stoji u priopćenju.

ECM Partners je jedan od najistaknutijih i najvećih regionalnih investicijskih fondova fokusiranih na investiranje u tvrtke koje se suočavaju s financijskim poteškoćama, nužnim restrukturiranjima, spajanjima i preuzimanjima.

U posljednjih deset godina, ECM Partners uložio je preko 924 milijuna eura i realizirao 27 transakcija koristeći institucionalni pristup upravljanju investicijama i smanjenju rizika. S uredima u Ljubljani, Nikoziji, Ateni i Zagrebu te timom od 16 investicijskih profesionalaca, ECM Partners provodi akvizicije diljem srednje i jugoistočne Europe. ECM Partners je prošle godine u Hrvatskoj preuzeo Novi Vinodolski Resort, turistički kompleks koji se sastoji od hotela sa 160 soba i 330 apartmana.

Uspješnom prodajom većinskog udjela u Famaru, europskoj tvrtki za usluge u farmaceutskom sektoru, ECM Partners je napravio novi iskorak u poslovanju, navodi se u priopćenju. U suradnji s Metric Capital Partnersom, ECM Partners je finalizirao sporazum o prijenosu većinskog vlasničkog udjela na MidEuropu, koja upravlja s više od šest milijardi eura imovine i ima 25-godišnju povijest uspješnih ulaganja.

Famar posluje na više od 80 tržišta i zapošljava oko 1900 profesionalaca, nudeći širok spektar usluga u razvoju i proizvodnji farmaceutskih proizvoda, uključujući razvoj novih formula i proizvodnju gotovih proizvoda. Zahvaljujući podršci i ulaganju ECM Partnersa i Metric Capital Partnersa, Famar je ostvario značajan napredak i ubrzao svoj rast

- Kada smo 2020. godine preuzeli udio u Famaru, prepoznali smo izuzetnu kvalitetu i nasljeđe tvrtke. Uvjereni smo da će Famar nastaviti rasti i uspješno se razvijati pod vodstvom MidEurope - rekao je Savvas Liasis, predsjednik uprave ECM-a.

Postojeći dioničari ostat će investitori u Famaru.

- Želio bih zahvaliti ECM-u i Metricu na partnerstvu u protekle četiri godine. Njihova ulaganja i podrška bili su ključni za napredak Famara kao vodećeg europskog CDMO-a. Radujemo se suradnji s MidEuropom na daljnjem širenju i razvoju Famara doprinoseći zdravlju i dobrobiti milijuna pacijenata diljem svijeta - rekao je Konstantinos Rengis, izvršni direktor Famara.

08. rujan 2024 01:58