Tvrtke i tržišta
StoryEditor

ReversingLabs sklopio strateško partnerstvo s britanskim PwC-jem

20. Travanj 2023.
ReversingLabs ured Zagreb
Partnerstvo će u značajnoj mjeri pomoći tvrtkama da otkriju i razumiju rizike koji dolaze iz softvera, rekla je Penny Flint, partnerica u britanskom PwC-ju

ReversingLabs nedavno je sklopio strateško partnerstvo s britanskom konzultantskom kućom PricewaterhouseCoopers (PwC), čime će omogućiti tvrtkama i organizacijama bolji pregled i kontrolu nad lancem nabave softvera.

PwC je vodeći pružatelj usluga savjetovanja u području upravljanja rizicima trećih strana (engl. Third Party Risk Management, TPRM). Surađuje s mnogima od najvećih organizacija u svijetu.

U tandemu s ReversingLabsom, pomoći će klijentima modernizirati TPRM programe, koji danas moraju držati korak sa sve složenijim lancima nabave softvera.

- Više nego ikad prije, organizacije ovise o svojim dobavljačima softvera. Iz toga se rađa potreba za automatizacijom, kako bi se rizici proizašli iz tih odnosa mogli procijeniti brzo i na veliko, tim više što se komercijalni dobavljači softvera oslanjaju na otvoreni kod, a on je sve više na meti zlonamjernih aktera - rekao je Mario Vuksan, predsjednik uprave i suosnivač ReversingLabsa.

PwC-ove konzultantske usluge u kombinaciji s ReversingLabsovom platformom organizacijama će omogućiti bolju zaštitu od sve složenijh napada na lanac nabave softvera.

Kupci kombinirane usluge će, primjerice, moći vizualizirati komponente u lancu nabave softvera, i rizik koji one predstavljaju za poslovanje. Moći će automatizirati jamstva vezana uz softver, to jest izbjeći ručno popunjavanje upitnika koje se često traži od proizvođača. Uz to, dobit će alate i znanja za zaštitu lanca nabave od početka do kraja, čime će smanjiti vjerojatnost i učinke napada putem malwerea i neovlaštenog mijenjanja, i to kroz čitav ciklus razvoja i upotrebe softvera. Moći će ishoditi jamstvo sigurnosti softvera bez pristupa izvornom kodu te pojednostavniti sanaciju rizika.

-Način na koji kompanije trebaju razmišljati o svom opskrbnom lancu se nastavlja razvijati, i sada je jasno da, uz toliku ovisnost o programskom kodu i tehnologiji, uvid u sigurnost softvera više nije tek aktivnost koju je lijepo imati. Ovo partnerstvo će u značajnoj mjeri pomoći tvrtkama da otkriju i razumiju rizike koji dolaze iz softvera  poručila je Penny Flint, partnerica u britanskom PwC-ju.

-Sigurnost lanca nabave danas traži da se organizacije ne bave samo problemima specifičnim za razvoj aplikacija, već i onima vezanim uz potrošnju komercijalnog softvera. Ako se vaši dobavljači oslanjaju na vanjske komponente kao što su biblioteke trećih strana, to je dodatni rizik, zaključio je Vuksan.

26. travanj 2024 05:11