Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Turisthotel kreće u novi investicijski ciklus uređenja Zaton Holiday Resorta

16. Rujan 2022.
Meri Matešićfoto Stipe Surac

Razvojni ciklus Turisthotela trebao bi biti do 2027. godine biti zaokružen projektom Aenona park

Turisthotel, jedna od najvažnijih turističko-ugostiteljskih kompanija na zadarskom području, pokreće novi investicijski ciklus u kojem će urediti postojeće objekte u Zatonu gdje se nalazi njihov najznačajniji kompleks Zaton Holiday Resort.

U razdoblju od pet godina koliko bi razvojni ciklus trebao trajati, Turisthotel planira izgraditi nove ugostiteljsko-zabavne sadržaje, preurediti glavne ulice naselja, rekonstruirati apartmane s tri zvjezdice na četiri, a planiraju proširiti i postojeći aquapark te izgraditi novi.

– Taj razvojni ciklus trebao bi biti zaokružen projektom kojeg smo nazvali Aenona park. Novi projekt sadrži novi kamp, hotel i sportsko-zabavne sadržaje u sjevernom dijelu naselja. Također, u planu je i izgradnja gradskog hotela smještenog unutar Zadarske gradske jezgre u objektu u kojem se nalazilo nekadašnje kino Pobjeda, kao i prenamjena Boutique hostela Forum u hotel – izjavila je Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave Turisthotela koja je na tu poziciju došla prije nekoliko mjeseci, netom prije početka turističke sezone, umjesto Rikarda Heskyja.

Prva investicija do 120 milijuna kuna

Vijest o novom investicijskom ciklusu stiže povodom 40 godina poslovanja Zaton Holiday Resorta, a kako je Matešić Sičić objasnila, ukupan je iznos cijelog investicijskog ciklusa trenutno teško procijeniti, budući da se radi o nizu infrastrukturnih projekata.

– Za sljedeću godinu okvirni plan ulaganja je 115 do 120 milijuna kuna koji će ipak dijelom ovisiti o tome hoćemo li uspjeti ishoditi građevinske dozvole. Ovu jesen i zimu ćemo iskoristiti za što kvalitetniju pripremu i ugovaranje kako bismo bili spremni s najmanje tri projekta krenuti na jesen 2023. godine – dodala je Matešić Sičić za Lider.

Upravo će im građevinske dozvole biti najveći izazov pri realizaciji ambicioznog plana da svake godine ostvare barem dva projekta te da cijeli ciklus završi u razdoblju od 2027. do 2030. godine.

Navedeni infrastrukturni projekti usmjereni su na zaštitu i očuvanje okoliša te zelenu energiju, jer se u tom poručju Turisthotel planira nastaviti razvijati, dodaje Matešić Sičić.

Frano Skoblar, bivši direktor te većinski vlasnik Turisthotela (11,85 posto), iako nije dao službenu izjavu, tijekom proslave je istaknuo da je lijepo kada iza sebe imaš tim i mlade ljude koji mogu 'preuzeti komandu'.

Turisthotel se ove godine, nakon dvije godine stanke, istaknuo i isplatom dividendi od 200 kuna. Vlasnici Turisthotela su dioničari, najvećim dijelom sadašnji i bivši zaposlenici tvrtke.

Također, ove su sezone zabilježili nekoliko postotaka veće turističke rezultate od rekordne 2019. godine, dok je popunjenost Zaton Holiday Resorta, koji ima 8000 kreveta u apartmanima i kampu s mobilnim kućicama i parcelama, bila iznad 90 posto. Kako je izjavio direktor marketinga resorta Frane Skoblar, vjeruju da će i financijski 2022. godina biti bolja od rekordne 2019. 

image
foto Stipe Surac
19. travanj 2024 23:08