Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu Allianza Hrvatske, Radić podnio ostavke u upravama svojih tvrtki Filir i Bobi snacks…

11. Prosinac 2023.
Marijana Jakovac

Dosadašnja članica Uprave ALLIANZ HRVATSKE Marijana Jakovac od početka listopada predsjednica je Uprave umjesto Daniela Matića, koji je otišao na funkciju regionalnog člana Uprave Allianza za regiju srednje i istočne Europe (CEE). 

Na prvi pogled zvuči neobično kad vlasnik tvrtke podnese pisanu ostavku na članstvo u svojoj tvrtki, koja stupa na snagu istog dana. Upravo to učinio je vlasnik FILIRA Mario Radić. Ostavku je podnio i kao član Uprave FILIROVE tvrtke kćeri BOBI SNACKS. Razlog je otkriven tri dana poslije, kad je saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo Radiću odobrilo zahtjev za aktiviranje mandata kao zastupnika Domovinskog pokreta. (Dosad ga je u Saboru mijenjao Danijel Spajić.)

Alen Čalušić pridružio se u Upravi ELEKTRO TERMIČKIH SUSTAVA iz Nove Gradiške vlasniku Draganu Čalušiću.

Zvonimir Akrap i Bruno Biuk novi su članovi NO-a OTP LEASINGA.

Saša Senčar novi je zamjenik predsjednika NO-a FEROMONTA NOVOG umjesto Stjepana Vrhara.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom ANDO Andreja Dolničara, koja je (bila) registrirana za veleprodaju satova i nakita. Postupak je pokrenula Fina zbog blokade računa teške oko 160 tisuća eura, od čega je većina porezni dug. U stečaju je i Dolničarova tvrtka DAR COM registrirana u Ljubljani.

Goranu Petranoviću i Philipu Richardu Stückleru dodijeljena je prokura u tvrtki RST-PELLET iz Delnica. 

GARDENOLO SPIDER ušao je u vlasničku strukturu tvornice za pakiranje čajeva HERBARIUM iz Kladara kod Pitomače, koja je dio SPIDER GRUPE iz Pitomače i partnerske kompanije EVERTON iz Italije.

Vladimiru Baričeviću ukinuta je prokura u NEXEOVOJ koprivničkoj tvrtki IGMA.

Tvrtku Sebenjiju ukinuta je prokura u REMIXU iz Osijeka.

Damien Paul Marie Ricour-Dumas novi je direktor u tvrtki TOTALENERGIES MARKETING CROATIA umjesto Pascala Georgesa Mauricea Bouttiera.

Splitska tvrtka KUPOVINA dobila je novi NO kojem je na čelu Damir Rakić umjesto Žarka Kujundžića, a novi članovi su Mario Topić i Mario Teklić umjesto Vlade Šamadana i Milenka Bakote. KUPOVINU su osnovali Udruga malih trgovaca Splitsko-dalmatinske županije i njezini članovi.

Emira Jakupović nova je direktorica u OLIVALU.

Dubravko Kamenički nije više direktoru MACEL PLINU.

Vlado Kvesić novi je član NO-a BRODOTROGIRA umjesto Almira Dervišbegovića.

Robert Špoljarić ostao je jedini vlasnik i direktor tvrtke NABLA SLAVONIJA nakon što su iz vlasničke strukture izašli Željko Pintarić, Mladen Horvat, Davor Alaburić i njihova zajednička tvrtka NABLA PLUS. Špoljarić je Horvata i Pintarića opozvao iz Uprave. Time se osječki ogranak veletrgovca elektrotehničkim materijalom odvojio od starije sestrinske tvrtke NABLA PLUS, koja ima centre u Zagrebu, Splitu i Puli.

Velimir Barta nije više član Uprave tvrtke AS – AGRO iz Bjelovara.

Michael August Schlögl nije više prokurist BRETANIDE RESORTA iz Bola.

29. travanj 2024 00:23