Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Udo Müller pridružuje se Aircashu kao manjinski vlasnik

20. Rujan 2023.
Udo Müller, Aircash

Udo Müller, Austrijanac s više od 20 godina iskustva u fintech sektoru te bivši izvršni direktor tvrtke Paysafecard, došao je u hrvatski fintech startup Aircash kao novi manjinski dioničar.

Kako se navodi u priopćenju, Müller je studirao strojarstvo na Tehničkom sveučilištu u Grazu te ima MBA iz poduzetništva, kojega je stekao na Danube University Krems. Zadnjih nekoliko godina aktivno oblikuje industriju online plaćanja. U dobi od samo 25 godina pridružio se tada startupu Paysafecard, a na kraju je ostao u Paysafe grupi gotovo dva desetljeća i odigrao ključnu ulogu u izgradnji Paysafecarda u vodećeg globalnog igrača u sektoru online plaćanja. Godine 2014. Müller je imenovan izvršnim direktorom odjela ecash Paysafea te je na toj poziciji ostao do 2022. godine.

U Aircashu će Müller igrati ključnu ulogu u strategiji rasta. Tijekom sljedećih godina predvodit će rast i upravljački tim Aircasha, usredotočujući se na poboljšanje razvoja proizvoda i bankarske funkcionalnosti unutar fintech sektora. Njegova vizija uključuje širenje geografskog dosega Aircasha, s jakim naglaskom na istočnu Europu, Afriku i Latinsku Ameriku. Ovo proširenje ne samo da će proširiti Aircashovo poslovanje, već će i olakšati misiju tvrtke da financiranje učini dostupnijim regijama s nedostatkom usluga.

Osim toga, Müller će također pružiti podršku za buduće aktivnosti M&A (spajanja i akvizicija) Aircasha.

– Pomno pratim uspjeh Aircasha više od pet godina i uspostavio sam osobnu vezu s Hrvojem Ćosićem, direktorom Aircasha. Stoga sam duboko počašćen i entuzijastičan zbog suradnje s Aircash timom. S gotovo dva desetljeća iskustva u fintech sektoru, posebice kao izvršni direktor odjela eCash u Paysafeu, procijenio sam brojne tvrtke i proizvode. Čvrsto sam uvjeren da Aircash ima potencijal postati nadmoćna super-aplikacija za financijske usluge – istaknuo je Udo Müller.

– Udino veliko iskustvo i strateška oštroumnost poslužit će kao vrijedna prednost Aircasha. Uz njegovu stručnost, Aircash je spreman postići nove razine uspjeha, dodatno povećavajući udobnost i vrijednost za naše klijente – rekao je Hrvoje Ćosić, izvršni direktor Aircasha.

25. travanj 2024 13:21