Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Vesna Ramljak prodala Sancta Domenicu slovenskom Big Bangu

12. Srpanj 2022.
Vesna Ramljak

Sancta Domenica i vodeći slovenski trgovac sa potrošačkom elektronikom Big Bang ulaze u strateško partnerstvo. Potpisanim ugovorom Big Bang preuzima sto posto vlasničkog udjela u društvu Sancta Domenica. Posao još trebaju odobriti nadležna tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, stoji u priopćenju iz Big Banga.

Strateško partnerstvo stvara snažnog regionalnog igrača sa 30 poslovnica u dvije zemlje, dvije moderne online trgovine, lidera na tržištu sa 6 milijuna kupaca i grupaciju sa više od 550 zaposlenika. Big Bang, Big Partner i Grupa Sancta Domenica su u 2021. godini ukupno ostvarili 255 milijuna eura (1,92 milijarde kuna) prihoda, a predviđa se da će do 2025. godine ukupni prihodi narasti na više od 300 milijuna eura (2,25 milijarde kuna).

- Sretna sam što nam je uspjelo pronaći strateškog partnera za Sancta Domenicu koji razumije našu priču, poznaje industriju i stavlja kupce i zaposlenike na prvo mjesto. Sancta Domenica će u strateškom partnerstvu sa Big Bangom održati svoj brend, a također u društvu ostaju i ključni kadrovi koji su proteklih godina višestruko dokazali da su spremni za sve izazove - rekla je Vesna Ramljak, vlasnica i direktorica Sancta Domenice, koja će također u budućnosti imati stratešku ulogu u tvrtki.

- Obje tvrtke imaju vrlo sličan fokus poslovanja, jer stavljaju kupce na prvo mjesto, a tehnologija je zapisana u DNK obje tvrtke. Big Bang i Sancta Domenica su već danas najbolji na svom tržištu, a sutra kreću na zajednički put u regiji. Siguran sam da ćemo zajedničkom, većom pričom moći kupcima na oba tržišta pružiti još veći asortiman proizvoda i najbolje korisničko iskustvo. Vjerujem da je to pravi smjer za daljnji razvoj,« rekao je Uroš Mesojedec - glavni izvršni direktor Big Banga.

Sancta Domenica je drugi po veličini hrvatski trgovac elektronikom. Vesna Ramljak osnovla ga je 2000. i od tada je bila na čelu kompanije. Donedavno je bila žena koja vlasnički kontrolira najveću kompaniju u Hrvatskoj.

23. travanj 2024 16:56