Ukratko
StoryEditor

Addiko banka prva u Hrvatskoj pokrenula reklamnu kampanju koristeći proširenu stvarnost u nekoliko gradova

14. Rujan 2023.

Addiko banka prva je u Hrvatskoj pokrenula kampanju koristeći tehnologiju proširene stvarnosti (Augmented Reality – AR) na digitalnim vanjskim oglasnim površinama, u partnerstvu s Go2Digital, tvrtkom koja već godinama pomiče prodajne, tehnološke i komunikacijske granice u vanjskom oglašavanju. Time je ova netipična banka još jednom potvrdila poziciju jednog od tehnoloških lidera u financijskom sektoru te najavila trend proširene stvarnosti u oglašavanju koji sve više uzima maha u marketinškim kampanjama.

Glavna zvijezda kampanje je hrčak Oskar, prepoznatljivo lice Addiko banke, koji se pojavljuje na digitalnom ekranu svaki put kad prolaznici svojim pokretom pokrenu opciju proširene stvarnost. Smješten u stvarnom vremenu, digitalni Oskar u trenutku postaje i dijelom stvarnog prostora, slobodno šetajući zagrebačkom Ilicom, riječkim Jadranskim trgom i osječkom Kapucinskom ulicom. On prilazi prolaznicima, potiče ih na interakciju, poziva da skeniraju QR kôd te ih upućuje do najbliže Addiko poslovnice gdje ih čeka besplatna Addiko Mastercard® Prepaid kartica s iznosom od 20 eura kao malom gestom velike dobrodošlice.

– Addiko nije tipična banka, baš kao što ni Oskar nije tipičan hrčak. Umjesto da skuplja, on radije dijeli. Upravo to radi i u ovoj kampanji za promociju Addiko Mastercard® Prepaid kartice koja je idealno rješenje za plaćanje na putovanjima, džeparac za djecu ili sigurnu online kupovinu. Ponosna sam što je Addiko banka napravila iskorak u oglašavanju te postala prva banka u Hrvatskoj koja primjenjuje AR u vanjskom oglašavanju. Uz Zagreb, Oskar će tako posjetiti Osijek i Rijeku, a po prvim reakcijama vjerujem da smo još jednom napravili nešto hrabro i drugačije u bankarskom oglašavanju – izjavila je Mia Lasić, zadužena za digitalni marketing Addiko banke.

– Uz AR tehnologiju, stvarnost nikad nije bila zanimljivija i drago mi je da je potencijal ovakve vrste prepoznala i Addiko banka te da smo zajedničkim trudom i radom kreirali nešto dosad neviđeno na ulicama hrvatskih gradova. Takvih će kampanja biti sve više pa se veselim vidjeti što budućnost nosi, a istovremeno sam ponosan što smo upravo mi postavili kamen temeljac – izjavio je Dean Udatny, direktor marketinga tvrtke Go2Digital.

Integracija proširene stvarnosti s digitalnim vanjskim oglašavanjem i live video prijenosom predstavlja inovativan pristup oglašavanju. Korištenje senzora blizine omogućuje interaktivnost između 3D animacija i gledatelja. Kombinacija ovih tehnologija stvara jedinstveno iskustvo za korisnike te omogućuje kreiranje interaktivnog iskustva i privlači pažnju na potpuno novi način.

13. srpanj 2024 21:15