Ukratko
StoryEditor

Cemex je potvrdio predanost kvaliteti radnih mjesta još jednim certifikatom Poslodavac Partner

22. Svibanj 2024.

Certifikacijski tim SELECTIO Grupe procijenio je kvalitetu, povezanost i sveobuhvatnost HR praksi i dodijelio Cemexu Hrvatska četrnaesti certifikat Poslodavac Partner. Time je Cemex potvrdio svoje prošlogodišnje napore osiguranju još kvalitetnijih radnih uvjeta za svoje zaposlenike.

Kompanija redovito provodi brojne inicijative usmjerene na ravnotežu poslovnog i privatnog života, kao i tečajeve zdravlja i sigurnosti na radu te ulaže značajna sredstva u programe za zdravstvenu zaštitu. Interne razvojne programe koje provode zaposlenici stalno obogaćuje, pri čemu je u Cemexu trenutno 99 internih trenera i mentora. Sati uloženi u obrazovanje pokazuju snažan fokus na poticanje cjeloživotnog razvoja zaposlenika, a zahvaljujući Cemex Akademiji, internoj bazi treninga, zaposlenicima je na raspolaganju širok raspon obrazovnih programa, posebno onih usmjerenih na vještine budućnosti te kulturu i vrijednosti tvrtke.

Menadžeri u Cemexu također imaju priliku razvijati svoje vještine i to u personaliziranom coaching programu „CoachUp!“ koji im pomaže razviti vještine vođenja u pogledu dobrobiti, mentalnog zdravlja i u brojnim drugim područjima. Također, svi menadžeri se kontinuirano razvijaju i potiču kulturu dvosmjerne komunikacije. Na taj način osigurano je izvrsno upravljanje svim timovima i podrška koju im mentori mogu pružiti. Na svom razvojnom putu svi dobivaju redovite dokumentirane povratne informacije te je zadovoljstvo zaposlenika kvalitetnom povratnih informacija značajno poraslo. Osim toga, tvrtka je u prethodnoj godini u sklopu razvoja ženskog leadershipa i sustava karijernog mentorstva pokrenula jedinstveni interni “Program mentorstva za žene“ u suradnji sa Studencem koji olakšava razvoj profesionalnih vještina.

– Veseli nas vidjeti da je još jedna procjena naših radnih praksi u sklopu ove certifikacije pokazala da u njima stalno napredujemo. Kontinuiranim usavršavanjem, pružanjem prilika za individualni profesionalni rast te radom na kreiranju još boljeg iskustva zaposlenika želimo stvoriti motivirajuću atmosferu koja potiče kreativnost i produktivnost, ali i biti prepoznati kao odgovoran poslodavac – rekla je prigodom dodjele certifikata direktorica ljudskih resursa i članica Uprave Cemexa Hrvatska Mirela Kotarac.

Cemex velik naglasak stavlja i na održivost poslovanja te u tom razvoju veliku ulogu imaju zaposlenici koji su potaknuti dati prijedloge za unapređenje poslovanja kroz posebne programe. Upravo zato su u kompaniji uspostavljeni različiti oblici programa priznanja i nagrađivanje doprinosa zaposlenika u području održivosti.

12. lipanj 2024 04:42