Ukratko
StoryEditor

Grad Virovitica – Partner poduzetnicima od početka do kraja realizacije investicije

11. Travanj 2022.
Osim što se radi na komunalnoj infrastrukturi, u prošlom sazivu Gradskog vijeća Virovitice usvojen je Program potpora za nove investicije u poduzetničkim zonama

Na području grada Virovitice šest je aktivnih poduzetničkih zona. Osim što se radi na komunalnoj infrastrukturi kako bi se privukli investitori, u prošlom sazivu Gradskog vijeća usvojen je Program potpora za nove investicije u poduzetničkim zonama na području grada, kojim se potiču proizvodne djelatnosti i zapošljavanje.

Gradonačelnik Ivica Kirin ističe da su u Gradu itekako svjesni da je poduzetničko okružje danas turbulentno i da se poduzetnici svakodnevno susreću s raznim problemima, a brzina i kvaliteta njihova rješavanja utječe na učinkovitost njihovih poduzeća.

– Često slušamo od poduzetnika da institucionalni i zakonodavni okvir u RH nije poticajan i to uglavnom zbog čestih promjena Zakona koji se donose velikom brzinom, što u konačnici stvara probleme uspješnijem poslovanju poduzeća. Grad Virovitica, u skladu sa svojim mogućnostima, stvara pozitivno okružje. Imamo osnovanu potpornu instituciju – našu Razvojnu agenciju VTA, koja je uvijek na raspolaganju poduzetnicima, kako u pogledu informacija, savjeta i praćenja zakonske regulative, tako i na prijavama na razne natječaje. Također, imamo i donesen Program potpora malih vrijednosti za nove investicije u poduzetničkim zonama grada, gdje omogućujemo umanjenje kupoprodajne cijene zemljišta sve do 1 kn/m2 – ističe gradonačelnik Kirin. 

23. travanj 2024 18:42