Ukratko
StoryEditor

Grupacija Deutsche Post DHL mijenja naziv u Grupacija DHL

17. Srpanj 2023.

Grupacija Deutsche Post DHL, globalno logističko poduzeće, objavila je kako od 1. srpnja 2023. mijenja svoj naziv u Grupacija DHL. Novi naziv označava transformaciju koju je Grupacija doživjela zadnjih godina i odraz je njezine usredotočenosti na nacionalne i međunarodne logističke aktivnosti kao pokretača budućeg rasta.

- Tijekom prošlog desetljeća mega trendovi globalizacije, e-trgovine, digitalizacije i održivosti imali su i nastavit će imati snažan pozitivan učinak na naše poslovanje te su nam otvorili nove prilike za rast u mnogim područjima. Danas smo jedno od najvećih svjetskih poduzeća. Naziv Grupacija DHL i upotreba logotipa DHL za Grupaciju proizlaze iz razvoja poslovanja našeg poduzeća, koje izvan Njemačke gotovo uvijek koristi naziv DHL, dok unutar Njemačke, robna marka DHL nastavlja dobivati na važnosti - kaže izvršni direktor Grupacije Tobias Meyer.

Već više od 90 posto prihoda Grupacije proizlazi iz poslovanja pod robnom markom DHL, uključujući poslovanje poslovne jedinice DHL Parcel u Njemačkoj.

Robne marke Deutsche Post i DHL ostaju nepromijenjene

Robne marke Deutsche Post i DHL nastavljaju se, kao i dosad, koristiti u Njemačkoj.

- Iznimno smo ponosni na tradiciju poslovne jedinice Deutsche Posta, njezino bogato naslijeđe i povijest koja seže još u petnaesto stoljeće. Nastavit ćemo koristiti i njegovati robnu marku Deutsche Post u zajedničkom brendiranju s DHL-om te ćemo nastaviti djelovati kao ‘njemačka Pošta‘ - dodaje Meyer.

Poslovna jedinica DHL-a nastavlja djelovati pod postojećim nazivima, uz jedan izuzetak. Od  1. srpnja 2023., Grupacija će također uskladiti i pojednostavniti naziv poslovne jedinice DHL eCommerce Solutions, koja u nekim zemljama djeluje pod nazivom ‘DHL Parcel‘. Ubuduće će ova poslovna jedinica dosljedno koristiti naziv DHL eCommerce.

Predmetna promjena naziva nema utjecaja na ponudu usluga poslovnih jedinica. Grupacija će, u svim poslovnim jedinicama, nastaviti nuditi i dalje ulagati u širok raspon logističkih usluga koje se odnose na e-trgovinu, kao što su ulazna logistika, isporuka te žurne i paketne usluge i usluge povrata.

Dionički simbol postaje DHL

Novi naziv nema utjecaj na naziv izlistanog matičnog društva Grupacije, koje ostaje Deutsche Post AG. Trenutačni dionički simbol ‘DPW‘ mijenja se u ‘DHL‘ kako bi se globalni portfelj društva bolje pozicionirao na financijskim tržištima te tako iskoristila snažna prepoznatljivost robne marke DHL.

Promjena imena Grupacije nema utjecaja na naziv ili prirodu njezinih pravnih subjekata, posebice Deutsche Post AG, ili na unutarnje i vanjske odnose s tim subjektima.

Na unutarnjoj i vanjskoj razini, Grupacija će početi koristiti naziv Grupacija DHL od 1. srpnja 2023. za identifikaciju u svojim komunikacijama i prezentacijama. Rebrandiranje određene fizičke imovine nastupit će postepeno kako bi se izbjegli dodatni troškovi.

26. travanj 2024 10:30