Ukratko
StoryEditor

Nexi Croatia i PBZ predstavili aplikaciju za prihvaćanje kartica putem mobitela i pametnih uređaja

28. Ožujak 2023.

Nakon nedavno objavljenog strateškog partnerstva u poslovima prihvaćanja platnih kartica Nexi Croatia, članica Nexi grupe, i PBZ Card, kartična tvrtka u Hrvatskoj, dio Intesa Sanpaolo Grupe, tržištu su predstavile novu PBZ Card SoftPOS aplikaciju koja omogućuje plaćanje karticama putem Android mobilnog telefona ili tableta na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme. Aplikacija je prvenstveno namijenjena manjim trgovcima, bez obzira koliko dugo posluju te jesu li klijenti PBZ grupe.

Koristeći PBZ Card SoftPOS aplikaciju trgovci i obrtnici svojim kupcima nude već poznat i jednostavan način kupnje – dovoljno je da kupac svoju platnu karticu, mobilni telefon ili sat prisloni na mobilni uređaj i uslijedit će jednostavno, sigurno i brzo plaćanje. Aplikacija omogućuje beskontaktno plaćanje svim Visa, Mastercard i Maestro platnim karticama, kao i putem Google Pay i Apple Pay novčanika.

– PBZ Card SoftPOS aplikacija suvremena je i inovativna aplikacija koja trgovcu omogućuje brzo i jednostavno plaćanje na bilo kojem mjestu, što znači da samo plaćanje nije fiksno vezano uz blagajnu, već se može obaviti bilo gdje, a što i trgovcima i kupcima donosi bolje iskustvo kupnje. Aplikacija je prvenstveno namijenjena manjim trgovcima ili obrtnicima koji su ili zbog malog broja transakcija ili zbog specifičnosti svoga posla, primjerice mobilnosti, ranije primali isključivo gotovinu, a ovom aplikacijom dobit će mogućnost bezgotovinskih plaćanja uz najveću moguću sigurnost i jednostavnost.

Aplikaciju može koristiti širok raspon različitih trgovaca, od onih koji se bave prodajom roba ili usluga i vezani su uz određeni fizički prostor do onih mobilnih, kao što su dostavne službe, razne servisne usluge, agenti terenske prodaje i slično, a koji će isti mobilni uređaj na kojem danas komuniciraju sada moći iskoristiti i za jednostavno plaćanje. Svima njima PBZ Card SoftPOS aplikacija nudi dodatnu podršku digitalizaciji njihovog poslovanja – zaključio je Ivan Ivičić, zamjenik predsjednika Uprave PBZ Carda.

Aplikacija donosi dodatnu razinu poslujući u skladu s održivim razvojem i doprinoseći očuvanju okoliša. Tako se evidencija utroška (računi) umjesto njezinog ispisivanja kupcu šalju putem e-maila, QR koda, WhatsAppa, Vibera ili SMS-a.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo da svega nekoliko tjedana od početka našeg strateškog partnerstva s PBZ Cardom trgovci u Hrvatskoj imaju priliku isprobati prednosti novog i inovativnog rješenja koje im donosi SoftPOS aplikacija. Ovo rješenje predstavlja veliki iskorak približavajući digitalna plaćanja velikom broju malih i mikro trgovaca. Njime se, osim već spomenute usmjerenosti na očuvanje okoliša, omogućuje i šira primjena digitalnih plaćanja među sudionicima gospodarske djelatnosti u Hrvatskoj – izjavila je Rozana Grgorinić, direktorica rješenja za trgovce u Nexi Croatiji.

PBZ Card SoftPOS mobilna aplikacija trenutno je dostupna bez plaćanja naknade, a uz plaćanje karticama putem mobitela ili tableta, prodajnim mjestima donosi i druge pogodnosti poput povrata, storniranja i pregleda transakcija, prikaza transakcija u aplikaciji do tri mjeseca unatrag, grafičkog prikaza izvještaja ostvarenog prometa, promjenu lozinke, uključivanje/isključivanje te biometrijske autentifikacije za prijavu u aplikaciju.

22. svibanj 2024 06:42