Ukratko
StoryEditor

Nexi Croatia: najveći prihvatitelj kartica u Hrvatskoj preuzeo Poslodavac Partner certifikat

23. Svibanj 2024.
Nexi Croatia Poslodavac partner

Nexi Croatia je dio Grupe Nexi, vodeće platne grupe u Europi, i još jedna kompanija iz IT industrije koja je ove godine preuzela svoj prvi Poslodavac Partner certifikat. Potvrdili su povezanost, svrhovitost i kvalitetu HR praksi koje primjenjuju u cijeloj organizaciji i na svim razinama. Poslodavac Partner certifikat kojeg dodjeljuje SELECTIO Grupa, najveća hrvatska grupacija za HR konzalting, posloprimcima je potvrda i signal za ona radna mjesta kojima je zdravo i poticajno okruženje prioritet.

Da bi zadovoljio standarde za dobivanje certifikata, Nexi je prošao kroz detaljnu evaluaciju HR sustava prilikom koje je certifikacijski tim ocijenio iskustvo zaposlenika u sedam ključnih područja i deset ključnih HR tema. Standardi prema kojima su HR prakse ocjenjene prate poznatu Employer Partner metodologiju po kojoj je dosad provedeno preko 20,000 evaluacija HR sustava u Hrvatskoj i regiji. Svake se godine za certifikat prijavi stotinjak organizacija čime se kontinuirano transformira više od 100 HR sustava na čak deset tržišta.

Stvaranje odgovorne zajednice

Kao dio velike Nexi Grupe, tvrtka sustavno implementira načela održivosti u sve pore poslovanja dajući svoj obol EU cilju postizanja klimatske neutralnosti do 2050. godine. Na tom planu pokrenuli su brojne inicijative kojima je cilj smanjiti štetne ugljične emisije, poput usvajanja energetski učinkovitih praksi, akcija čišćenja i ozelenjivanja okoliša u lokalnoj zajednici, edukacija zaposlenika itd. Redovito se provode i tzv. DEI (Diversity, Equity and Inclusion) inicijative koje uvijek imaju za cilj osvijestiti i rekonstruirati društveni ‘status quo’ u pogledu bilo kakve diskriminacije.

- U Nexi Croatia 60 posto  menadžerskih pozicija zauzimaju žene, što je skoro trostruko više od hrvatskog prosjeka. Jedan od razloga za tako veliki udio žena među liderima jest činjenica da u tvrtki kontinuirano uprežemo različite alate u održavanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života zaposlenika – primjerice, nedavno smo usvojili paket povlastica za nove roditelje koji, između ostalog, kolegicama nakon povratka s porodiljnog dopusta omogućuje skraćeno radno vrijeme, reintegracijsko mentorstvo ili plaćeno bolovanje za njegovanje djece za vrijeme bolesti za oba roditelja - ističe Iva Penezić, HR direktorica iz Nexi Croatia.

Kontinuiran razvoj i mentorstvo

Nexi nudi različite oblike razvojnih aktivnosti kroz interne i vanjske edukacije, sudjelovanje u projektima i mentorstvo. Karijerni razvoj i mentorstvo počinju od prvog dana u firmi kada novi zaposlenici dobiju svog “buddyija”, timskog kolegu koji ih uvodi u posao, i razrađen individualan plan upoznavanja sa svim ključnim suradnicima i segmentima posla. Za sve koji tek grade svoju karijeru Nexi provodi ‘Graduate Program‘ i pomaže usmjeriti mlade ka uspjehu.

- Zaposlenici Nexi Croatia mogu raditi i na projektima koji nisu nužno vezani uz njihova trenutna radna mjesta prilikom čega razvijaju nove kompetencije. Cijeli sustav napredovanja ima definirane kriterije za koje znaju svi zaposlenici. Uz transparentne uvjete napredovanja, Nexi između ostalog transparentno komunicira i sustav nagrađivanja uz jasan sustav plaća te novčane i nenovčane pogodnosti. Pokazali su i da se godine ulaganja u kvalitetna radna mjesta isplate pa im želim još jednom čestitati što su se ove godine upravo zbog toga pridružili prestižnoj skupini Poslodavaca Partnera – dodala je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner iz SELECTIO Grupe

10. lipanj 2024 01:45