Ukratko
StoryEditor

Projekt Grada Kutine ‘Korak po korak ka održivoj uključenosti‘ odabran za stopostotno financiranje bespovratnim sredstvima EU

19. Prosinac 2022.

U Kutini je u petak, 9. prosinca 2022. godine održano predstavljanje i radni sastanak za projekt ‘Korak po korak ka održivoj uključenosti‘ za unaprjeđenje Romskog naselja u Kutini u smjeru opremljenosti, otpornosti i održivosti u sklopu inicijative Novog Europskog Bauhausa.

Sastanak je održan s interdisciplinarnim timom stručnjaka tvrtke RAMBOLL GROUP angažiranog od strane Europske komisije za razvoj Projekta.

‘Korak po korak ka održivoj uključenosti‘ projekt je kojeg je prijavio Grad Kutina u suradnji s Razvojnom agencijom Mrav, a odabran je od strane Europske komisije među više od 80 prijavljenih projekata u Europi kao jedan od 20 najboljih u Europi i među 2 odabrana iz Hrvatske.

Projekt se ne financira sredstvima iz proračuna Grada Kutine, već je 100 % financiran bespovratnim strogonamjenskim sredstvima Europske unije.

Projektom je financirana tehnička pomoć europskih stručnjaka, izrada projektnih planova i procjena specifičnih potreba projekta od strane europskih stručnjaka.

Sastanku su nazočili saborski zastupnik Veljko Kajtazi, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, predstavnici Saveza Roma u Republici Hrvatskoj ‘Kali Sara‘, koordinator programa Novog europskog Bauhausa za projekte u Kutini i Dubrovniku Aleksandar Vicko, interdisciplinarni tim stručnjaka tvrtke RAMBOLL GROUP angažiran od strane Europske komisije za razvoj ovog projekta i ostatak projektnog tima.

Svi europski stručnjaci izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i pripremom projekta s Gradom Kutinom te su istaknuli da smatraju kako će izrada projektnih prijedloga i procjena potreba projekta biti tek prvi korak ka uspješnom ostvarenju ciljeva, kako samog projekta, tako i same inicijative Novog Europskog Bauhausa.

19. travanj 2024 05:29