Ukratko
StoryEditor

Transformacija prodaje i marketinga uz pomoć AI-ja donosi bolje razumijevanje potreba kupaca

21. Travanj 2023.

Fokus prodaje oduvijek je bio na izgradnji odnosa i razumijevanju potreba kupaca. Međutim, sve veća prisutnost AI tehnologije mijenja način na koji prodajni timovi rade; omogućuje učinkovitiji rad uz niže troškove te pruža hiperpersonalizirano iskustvo za kupce.

Tehnologije koje pokreće AI  brzo mijenjaju način poslovanja poduzeća, pri čemu prodaja i marketing nisu iznimke. Uz pomoć umjetne inteligencije sada možete personalizirati svoje marketinške napore i optimizirati svoje prodajne strategije.

Izdvajamo nekoliko načina na koje AI može transformirati prodaju i marketing u vašoj tvrtki:

– Uz pomoć umjetne inteligencije, možete segmentirati svoje kupce na temelju različitih parametara kao što su demografija, interesi, povijest kupovine i ponašanje, što omogućuje personalizaciju ciljanih marketinških kampanja.

– Algoritmi umjetne inteligencije mogu analizirati velike količine podataka o kupcima kako bi predvidjeli buduće trendove i njihovo ponašanje. Na taj način bolje ćete razumjeti potrebe i preferencije svojih kupaca, i u skladu s tim prilagoditi svoje marketinške i prodajne strategije.

– Chatbotovi pokretani umjetnom inteligencijom mogu pružiti korisničku uslugu 24/7, odgovarajući na pitanja i rješavajući probleme u stvarnom vremenu, što poboljšava korisničko iskustvo.

– Algoritmi umjetne inteligencije mogu analizirati interakcije s klijentima i razine angažmana kako bi ocijenili potencijalne kupce na temelju njihove vjerojatnosti konverzije. To pomaže prodajnim timovima odrediti prioritete i usmjeriti fokus na potencijalne klijente koji najviše obećavaju.

– AI algoritmi mogu analizirati podatke i tržišne trendove kako bi predvidjeli buduću prodaju i prihode, što vam pomaže pripremiti preciznije planove prodaje i prilagoditi svoje strategije.

Umjetna inteligencija neminovno transformira prodaju i marketing. Usvajanjem tehnologija koje pokreće AI, ostanite ispred konkurencije i potaknite rast u današnjem poslovnom okruženju koje se brzo mijenja. Ukoliko želite saznati više o tome kako AI utječe na marketing i prodaju, pridružite nam se na besplatnom webinaru ‘Umjetna inteligencija - od marketinga i iskustva klijenta do učinkovitog programa vjernosti‘, koji će se održati u srijedu, 26. travnja od 9.00 do 11.00 sati.

Saznat ćete kako uz pomoć umjetne inteligencije može učinkovitije analizirati korisničke podatke za stvaranje hiperpersonaliziranih iskustava, poboljšati donošenje odluka i kreiranje prodajne strategije te povećati vjernost kupaca stvaranjem učinkovitih programa vjernosti.

Svojim jedinstvenim, multidisciplinarnim pristupom, uz pomoć tehnologije i vlastitog tima stručnjaka klijetima tvrtka FrodX pomaže u kulturološkoj i tehnološkoj transformaciji, pogotovo u B2B segmentu.

Prijaviti se možete putem ovog linka.

25. travanj 2024 20:27