Ukratko
StoryEditor

Tržnica iz udobnosti vlastitog doma

07. Listopad 2022.

Personalizirani sir s raznim dodacima rađen po narudžbi ili svježa paprika ubrana direktno iz vrta istog jutra samo tebe. Zvuči sjajno, zar ne? 

Dok određena namirnica iz supermarketa stigne na naš stol, u prosjeku je prešla već 2400km, dok ova nova online tržnica u samo par klikova nudi tedno naručivanje domaće hrane lokalnih OPG-ova i to u roku od 48 sati od naručivanja.

Klijenti putem Plodovi.hr, direktno komuniciraju i naručuju od proizvođača, a mlada ekipa iza tehnologije brine da sve bude jednostavno i bez greške. Aplikacija omogućava kupcu pregled svih proizvoda u trgovini te dostavu raznovrsne košarice proizvoda od više OPG-a. Broj proizvoda za narudžbu je neograničen, a svaka se narudžba isporučuje u u jednom paketu. Glavna misao vodilja je podržati i održati hrvatsku proizvodnju, upoznati ljude s lokalnom ponudom, opskrbiti obitelji hranom proizvedenom na hrvatskim poljima i dostaviti krajnjem korisniku uistinu svježe namirnice ubrane prije nekoliko sati.

Glavno lice iza ove firme je Osječanin Ivan Lauc, koja trenutno broji šest zaposlenika.

- U pandemijskim, dotad neviđenim uvjetima, kupci ni proizvođači prvi puta nisu imali alternativu za odlazak na tržnicu. To nas je sve natjeralo da se suočimo s novim izazovom i prilagodimo situaciji. Osjetili smo nužnost pronalaska jednostavnog i svima pristupačnog rješenja. U kratkom smo vremenu uspjeli realizirati ideju i u ova čudna vremena direktno spojili dva kraja istog lanca: proizvođača i kupca -  govori. 

Dodao je i da je jedini način povećanja konkurentnosti proizvođača dostava svježih namirnica izravno kupcima.

- Nakon svakodnevnog rada u polju, sve gorih i nepredvidivih klimatskih promjena zbog kojih je budućnost neizvjesna, smatramo da još i ta odgovornost ne treba biti na proizvođaču. Biti OPGovac u današnjim tehnološkim uvjetima treba biti mnogo jednostavnije, a ne kompliciranije i teže - tvrdi Lauc.

Plodovi se kurirskom službom dostavljaju diljem Lijepe naše. Paketi se šalju svakog utorka, a ovisno o pristupačnosti mjesta u koje naručujete, isporuka traje između 24 i 48 sati.

Dostavna služba plodova.hr u Osječko-baranjskoj županiji obavlja dostavu dva puta tjedno, utorkom i subotom.

Mlada entuzijastična osječka ekipa iz Plodovi.hr nudi rješenje za sve koji žele jestii  ‘iz naše zemlje’ te pomoći lokalnom proizvođaču, prijatelju ili susjedu prodati svoje vrijedno stečeno ‘blago’.

23. lipanj 2024 10:17