Ukratko
StoryEditor

U Hrvatsku stigao SiA program koji promiče poduzetnike i stvara prilike s investitorima

10. Studeni 2022.

U utorak, 8. studenoga 2022. godine u prostorijama poslovne škole COTRUGLI svečano je pokrenuli ‘SiA - Strategy in Action‘ program koji predstavlja ključni element ELITE programa Londonske burze. SiA će tako vodećim timovima malih i srednjih poduzeća pomoći sukreirati, aktivirati i provoditi strategiju svoje organizacije, izraditi strateške planove za rast i skalabilnost, otvoriti pristup kapitalu, stvoriti prilike s investitorima te ih pripremiti za izlazak na burzu.

Time je poslovna škola COTRUGLI postala ekskluzivni distributer SiA programa za područje jugoistočne Europe uz snažno strateško partnerstvo s Privrednom bankom Zagreb, EBRD-om i Zagrebačkom burzom.

- Izrazito smo ponosni što je Poslovna škola COTRUGLI odabrana za ekskluzivnog zastupnika SiA - Strategy in Action programa za područje jugoistočne Europe, uz podršku strateških partnera Privredne banke Zagreb d.d., EBRD-a i Zagrebačke burze. Unatoč svoj dostupnoj podršci i smjernicama mnoge se tvrtke još uvijek bore sustavno formulirati, provesti i nadzirati svoju strategiju, a ovaj program nudi sve potrebne alate i znanje potrebno za rast i razvoj poslovanja  istaknuo je Zoran Đorđević, partner i akademski direktor u poslovnoj školi COTRUGI.

Vedrana Jelušić Kašić, članica Uprave Privredne banke Zagreb rekla je kako je izlazak na tržište kapitala jedan od načina kako tvrtke mogu ojačati svoju financijsku poziciju i kapitalnu bazu za buduće projekte i širenje poslovanja, posebno u okružju rastućih kamatnih stopa.

- Privredna banka Zagreb d. d. priključila se inicijativi u suradnji s COTRUGLI Business School i Zagrebačkom burzom s ciljem da se pruži odgovarajuća podrška i obrazovanje firmama koje strateški promišljaju pristupiti tržištu kapitala s ciljem financiranja svog budućeg poslovanja pri čemu je posebno bitno osigurati kvalitetu korporativnog upravljanja koju zahtijevaju investitori na tržištu kapitala - naglasila je Jelušić Kašić.

- Mala i srednja poduzeća u čitavoj su Europi okosnica gospodarstva pa tako i u Hrvatskoj. Istovremeno, otežan im je pristup kapitalu za rast i razvoj poslovanja, a isto tako nisu dovoljno niti upoznata sa svim mogućnostima koje financijska tržišta nude. Upravo je stoga ovaj program jedan od odličnih načina da im se pruže sve potrebne informacije. Zagrebačka burza već nekoliko godina upravlja tržištem namijenjenom isključivo malim i srednjim poduzećima, Progress tržištem, koje je i jedno od prvih registriranih tzv. SME Growth Marketa u Europi. Stoga nam je izuzetno zadovoljstvo što imamo priliku biti dijelom ovog projekta te vjerujemo da ćemo našim malim i srednjim poduzećima olakšati odlučivanje o smjeru budućeg financiranja njihovog poslovanja - istaknuo je važnost SME sektora Tomislav Gračan, član Uprave Zagrebačke burze.

Tridesetak vodećih tvrtki iz SME sektora imalo je priliku iskusiti program te odslušati interaktivno predavanje vodećeg svjetskog stručnjaka za poslovnu strategiju dr. Davide Sola, a tom im se prilikom obratio i gospodin Nikola Dujmović, predsjednik Uprave tvrtke SPAN, koja je prošla kroz isti program na Londonskoj burzi, a prije izlaska na tržište kapitala, podijelivši svoje iskustvo.

- Program nas je prije svega naučio strukturirano razmišljati i aktivno slušati tuđa iskustva, kao i dobiti objektivnu povratnu informaciju na neka naša razmišljanja, planove i ciljeve. Svakako bih preporučio program hrvatskim poduzetnicima - rekao je Dujmović.

Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati u programu posjetite web stranice poslovne škole COTRUGLI te saznajte više informacija.

19. travanj 2024 16:22