Uncategorized
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Končarovim tvrtkama, Flixbusu, kod Marka Pipunića…

12. Srpanj 2019.

Luka Gašpar novi je predsjednik NO-a KONČAR ELEKTROINDUSTRIJE umjesto Petra Vlaića, koji je, kao predsjednik ERSTE društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje mirovinskim fondovima, morao podnijeti ostavku u skladu s novim paketom mirovinskih zakona, koji zabranjuje zaposlenicima društava koja upravljaju mirovinskim fondovima da budu članovi nadzornih odbora.

U Sudskom registru ovih je dana objavljena travanjska odluka Skupština KONČARA-ENERGETSKIH TRANSFORMATORA, prema kojoj su Karthik Eswara i Gordan Kolak novi članovi NO-a umjesto Miroslava Poljaka i Hans-Jürgena Kellera.

Goran Benčić prestao je biti član Uprave KONČARA – GENERATORA I MOTORA zbog isteka mandata.

Mirko Jurić opozvan je nakon pet i pol godina s pozicije direktora BERAKA iz Semeljaca. Na čelo tvrtke Marka Pipunića postavljen je Zvonimir Bogdan.

Ante Grbeša pridružio se Nikolaiju Alexandrovicu Voitiouk-Blumu na direktorskoj poziciji u FLIXBUSU CEE SOUTHU.

Iris Ravlić nova je članica Nadzornog odbora GRAVIJE iz Osijeka

Martina Vrankić Zovko nova je članica NO-a CESTINGA iz Osijeka, koji je od sad registriran i za održavanje nerazvrstanih cesta.

Damir Adamović novi je član Uprave tvrtke AGB NIELSEN ISTRAŽIVANJE MEDIJA umjesto Miroslava Tasića. Alida Žorž Miketek ostala je u Upravi.

Josip Barušić prestao je biti član Uprave KLIMAOPREME zbog isteka mandata.

Zoran Miliša poziciju člana Uprave MONTCOGIM – PLINARE zamijenio je direktorskom pozicijom. Novi direktori su i Milan Vondraček i Dean Gnjidić, a  Miloslav Zaur nije više u Upravi. Prokura u ovoj tvrtki u vlasništvu RWE HRVATSKE dodijeljena je Tomislavu Hladiki i Božidaru Đurkoviću.

Donatela Vugdelija i Davor Vugdelija nisu više suvlasnici tvrtke FASHION COMPANY iz Splita. Izašli su i iz Uprave. Jedini vlasnik, FASHION CO. iz Beograda, imenovao je dvije nove direktorice – dosadašnju prokuristicu Tatjanu Dimitrijević i Almedinu Korać.

Ana Galeković nova je članica NO-a KOKE iz Varaždina umjesto pok. Ivana Majdaka. Ostalih desetero članova NO-a dobilo je novi mandat.

Tihomir Osmak novi je član NO-a GRANOLIJA iz Zagreba umjesto Braslava Jadrešića. Ostali članovi NO-a dobili su novi mandat.

Marco Luigi Zucchiatti poziciju predsjednika NO-a tvrtke SIPRO iz Umaga zamijenio je pozicijom predsjednika Uprave umjesto opozvanog Ivana Zucchiattija. Novi je u Upravi i Ivica Benčić umjesto Vesne Žmak, koja je prebačena u NO. Dosadašnji član NO-a Valter Načinović postao je predsjednik NO-a, a Slavko Benčić ostao je zamjenik predsjednika NO-a. Troje članova NO-a ujedno su, zajedno s talijanskom tvrtkom SICAD, suvlasnici te umaške  tvornice za proizvodnju samoljepljivih traka koja ostvaruje prihode veće od 150 milijuna kuna, ali je zadnje dvije godine bila u minusu. Lani je iskazala 2,21 milijun kuna gubitka.

Marten Jan Jacob Busscher novi je direktor HILFIGER STORESA umjesto Martijna Hagmana, i pridružio se u Upravi direktorskom dvojcu Danielu Heinrichu Griederu i Oliveru Timmu, te prokuristu Martinu Geestu.

18. travanj 2024 22:45