Uncategorized
StoryEditor

Vlasnik Belišća DS Smith očekuje veću dobit u prvoj polovini fiskalne godine

06. Studeni 2018.

Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvrtke Belišće, objavio je u utorak kako u prvoj polovini poslovne godine očekuje "znatno višu" prilagođenu operativnu dobit nego u istom razdoblju prošle godine budući da su prodali više kutija po većim cijenama kako bi nadoknadili veće troškove proizvodnje.

DS Smith je podigao cijene svojih kutija kako bi nadoknadio veće troškove pulpe i papira. U rujnu su izvijestili da su im se marže poboljšale zahvaljujući prodanom većem broju kutija po višim cijenama.

>>>Kartonske kutije podigle profit britanskom vlasniku Belišća

Danas su objavili da u šestomjesečnom razdoblju zaključno s krajem listopada očekuju osjetno višu prilagođenu operativnu dobit nego u istom razdoblju prošle godine.

Odjel ambalaže za potrošačke proizvode zabilježio je dobar rast prihoda u prvoj polovini poslovne godine, priopćili su iz DS Smitha, dodajući da će i ukupni priljev novca u promatranom razdoblju biti bolji nego prošle godine.

Iz proizvođača ambalaže od valovitog kartona, recikliranog papira i plastike među čije se klijente ubrajaju Amazon.com, te Aldi, Tesco, Primark, Auchan i IKEA, izvješćuju i o dobrom napretku strateške analize odjela plastične ambalaže.

U vlasništvu je DS Smitha i hrvatski proizvođač plastične ambalaže Kaplast iz Vojnića.

Britanska tvrtka stara 80 godina snažno je rasla proteklih godina kroz akvizicije, oslanjajući se na jačanje potražnje internetskih trgovaca za ambalažom koja se može reciklirati.

>>>DS Smith kupuje rumunjsku grupu EcoPack i EcoPaper

Prošle su godine tako kupili Interstate Resources kako bi se proširili na tržište SAD-a, a nedavno su kupili i španjolskog konkurenta Europac za 2 milijarde funti (2,61 milijardu dolara).

25. travanj 2024 02:37