Život
StoryEditor

Novi branding KentBanke osvojio prestižnu nagradu Red Dot

10. Kolovoz 2022.

Novi branding KentBanke osvojio je Red Dot nagradu u kategoriji brand and communication design. Riječ je o jednoj od najcjenjenijih globalnih nagrada u području dizajna.

KentBanka, najbrže rastuća banka u Hrvatskoj, fokusirana je na poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetnicima, a u svojoj poslovnoj strategiji naglasak stavlja na izravnu komunikaciju i razvoj osobnih odnosa s klijentima. 

- Mi smo banka koja želi poznavati svoje klijente da bismo ih mogli pratiti u ostvarenju njihovih planova i ambicija, bilo osobnih bilo poslovnih, uslugama i proizvodima koje su prilagođene njihovim jedinstvenim potrebama. Imamo i kontinuirano razvijamo napredne digitalne alate i kanale komunikacije, ali uz njih nastavljamo njegovati i zagovarati i osobni kontakt te izravnu komunikaciju s klijentima. Zato je svaki naš bankar osobni bankar.

Uz to želimo naše resurse koristiti za povezivanje ljudi i ideja, razmjenu znanja i iskustava ili poticanje zajedničke suradnje kroz našu jedinstvenu platformu KentKluba. Naš novi branding koji smo uveli prošle godine izvrsno komunicira poslovnu filozofiju KentBanke i pomogao nam je u isticanju našeg jedinstvenog pristupa na tržištu. Drago nam je da je to sada potvrdila i ova prestižna nagrada - komentirala je članica Uprave KentBanke Aleksandra Cvetković.

Novi branding KentBanke za koji je zaslužna agencija Bruketa&Žinić&Grey sastoji se od logotipa i sekundarnih elemenata vizualnog identiteta u obliku heksagona čiji su grafički elementi modularni.

- Heksagon, odnosno šesterokut je univerzalni simbol povezanosti. Osim što je sveprisutan u prirodi gdje šest jednako dugih stranica imaju snježne pahuljice, kristali leda i ćelije košnica, nerijetko se susreće u kulturi i islamskoj umjetnosti. Tako vizualni identitet korespondira i s turskim vlasnikom KentBanke, Süzer grupom. S dizajnerskog stajališta, heksagon je podatan i razigran oblik koji se može slagati u bezbroj kombinacija - pojasnio je Davor Bruketa u ime agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Agencija Bruketa&Žinić&Grey do sada je osvojila 26 Red Dot nagrada, što je najviše u regiji. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje već 67 godina, a slovi za najtraženiju međunarodnu oznaku kvalitete dizajna.

Ceremonija dodjele ovogodišnjih nagrada zakazana je za 28. listopada u Berlinu.

28. veljača 2024 21:48