Život
StoryEditor

Patagonia tuži Gap zbog kopiranja Snap-T dizajna

25. Studeni 2022.

Patagonia je podnijela tužbu navodeći da GAP kopira dizajn džepa s preklopom na gumbe te pravokutni logo „P-6“ koji simbolizira planinski lanac

Nakon dramatičnog i javnog raskida suradnje s kontroverznim Kanye Westom (Ye-om), GAP se našao u novim pravnim problemima. Modna kompanija specijalizirana za outdoor segment, Patagonia podnijela je tužbu protiv američkog GAP-a i optužila ga za kopiranje prepoznatljivog Snap-T dizajna džepova koji se nalaze na njihovim puloverima od flisa već više od tri desetljeća.

Pljačka Patagonije

Kako prenosi Reuters, Patagonia je u utorak navečer podnijela tužbu saveznom sudu u San Franciscu, navodeći da kopiraju dizajn džepa s preklopom na gumbe i pravokutni logo „P-6“ koji simbolizira planinski lanac. Iz Patagonije navode da podudaranje dizajna nije slučajno, a dio tužbe poziva se na recenziju GAP-ovih majica u kojoj stoji: „Očigledna pljačka Patagonije. Morao sam „zoomirati“ kako bih bio siguran da je logo GAP-ov“. O tome da je riječ o doista jedinstvenom Patagonijinom dizajnu svjedoči i podatak da je Snap-T pulover bio izložen i na izložbama u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti i londonskom Victoria&Albert Museumu.

17. travanj 2024 06:10