Život
StoryEditor

Platforma Airbnb uvela trajnu zabranu održavanja zabava na ‘njihovim‘ lokacijama

29. Lipanj 2022.

Gosti koji prekrše pravilo bit će sankcionirani, a njihovi profili suspendirani ili trajno uklonjeni

Nakon što su prije dvije godine uveli privremenu zabranu održavanja tuluma, kompanija Airbnb odlučila je tu restrikciju učiniti – trajnom. U nekretninama koje se iznajmljuju na njihovoj platformi neće biti moguće organizirati zabave, a niti iznajmiti takozvane 'party houses', kuće koje su se iznajmljivale za jednu noć, odnosno za tulume ili evente.

Kazna za goste

Kako prenosi CNBC, Airbnb je sličnu zabranu prvi put predstavio 2019. nakon što je petero ljudi ubijeno tijekom jedne od takvih zabava, a potom ju je, na globalnoj razini, uveo 2020. kako bi spriječio veća okupljanja u skladu s epidemiološkim mjerama.

No, budući da Airbnb posluje kao posrednik između najmodavca i najmoprimca, svjesni su da ne mogu u potpunosti kontrolirati što se događa na tim lokacijama, ali, kako su izjavili na svom blogu, privremena se mjera pokazala učinkovitom budući da je broj prijavljenih zabava na 'njihovim' lokacijama pao za 44 posto.

Također, naveli su da će gosti koji prekrše pravilo biti sankcionirani, njihovi profili suspendirani ili trajno uklonjeni. Prošle je godine preko 6,6 tisuća korisnika suspendirano s platforme, jer su se oglušili na zabranu i odlučili – partijati.

25. travanj 2024 08:36