Život
StoryEditor

Wiggle i Adidas izradili molitvene prostirke za muslimanske hikere

28. Ožujak 2023.
foto Shutterstock
Brendovi su odlučili podržati Muslim Hikerse nakon što je priča o njihovim aktivnostima izazvala zabrinjavajuću količinu uvredljivih i rasističkih komentara

Organizacija Muslim Hikers koja od 2020. potiče pripadnike muslimanske vjeroispovijesti na bavljenje outdoor aktivnostima i što češći boravak u prirodi, sklopila je jedinstveno partnerstvo s trgovinskim lancem Wiggle i brendom Adidas TERREX. U suradnji s ta dva velika sportska brenda planiraju doskočiti izazovu s kojim se suočavaju tijekom hikinga, planinarenja i sličnih višesatnih outdoor aktivnosti, a s kojim se nitko dosad nije bavio. Riječ je, naime, o molitvi. Budući da Muslimani klanjaju pet propisanih dnevnih namaza, Adidas je, u suradnji s Muslim Hikersom, kreirao molitvene prostirke koje su lagane, kompaktne, udobne i brzo se suše.

Protiv govora mržnje

Iza dizajna stoji kompanija QM Design koja je odabrala tamnozelenu boju koja se uklapa u prirodno okruženje, dok su na prostirkama ucrtane topografske linije. Wiggle i Adidas su od QM-a naručili male, drvene znakove koji prikazuju udaljenost do Meke, a koji su postavljeni duž popularne pješačke staze u Peak Districtu. Članovi Muslim Hikersa dobit će svoje prostirke besplatno, a u slobodnoj će se prodaji naći u trgovačkim lancima Wigglea tijekom ovog proljeća.

Inače, Wiggle i Adidas odlučili su podržati Muslim Hikerse nakon što je priča o njihovim aktivnostima, originalno objavljena na BBC-iju, izazvala zabrinjavajuću količinu negativnih, uvredljivih i rasističkih komentara. Na to ‘isključivanje‘ dva su brenda odlučila reagirati uključivanjem u diskurs. Osim što su javno podržali aktivnosti i osudili govor mržnje, odlučili su im riješiti konkretnu potrebu ponudivši i konkretan proizvod.

25. travanj 2024 05:25