Znanja
StoryEditor

Online šoping sve popularniji

15. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Domaće tvrtke koje su klasičnu prodaju već upotpunile web trgovinom bilježe golemi rast. Čak sedam od deset Hrvata svoj prvi korak kupovine obavlja online informiranjem. Statistike pokazuju da 23 posto Hrvata kupuje online dok ih je 2013. godine kupovalo svega 12 posto.

Ako uzmemo u obzir predviđanja prestižne statističke kuće Statista da će online poslovanjeu Hrvatskoj do 2020. godine kontinuirano rasti, te da će Europska unija, sa svojom direktivom Europe 2020, intenzivno raditi na poboljšanju digitalne ekonomije i same online trgovine, krajnje je vrijeme da se i domaće tvrtke uključe u utrku izrade vlastitih web trgovina.

Sve je to i više no dovoljan razlog da sudjelujete na konferenciji Web trgovina, koja će se održati 10. i 11. ožujka 2016., u Hotelu Sheraton u Zagrebu, od 9 do 16 sati, gdje ćete saznati sve o uspostavi internetske trgovine. Naši će vas vodeći stručnjaci iz svijeta online prodaje: Inchoo, Marker, Gauss development, Akcija, Arbona, Avalon, Crno jaje, Udruga e–commerce Hrvatska, Global design, Agrokor, Tisak, Shopmania i kartičarske kuće... upoznati sa zakonitostima oglašavanja na webu, s e-mail marketingom, optimizacijom marketinških kampanja kao i s tehničkim aspektom web hostinga.

Drugi dan konferencija počinje raspravom o zakonima, obvezama i pravima web trgovine, a nastavlja se studijama slučaja i konkretnih problema s kojima se susreću web trgovine. Nakon izlaganja o sustavima Payment Gateway uslijedit će panel rasprava na kojoj sudjeluju kartičarske kuće, a na njoj će biti riječ o uvjetima poslovanja i sigurnosti pri internetskoj kupnji.

Internet trgovina je prodajno mjesto otvoreno 24 sata dnevno, 365 dana u godini za kupce iz cijeloga svijeta. Pritom ne morate brinuti o radnom vremenu, najmu prostora, sigurnosti poslovnice, zapošljavanju osoblja, a investicija i rizik su neusporedivo niži nego kod otvaranja trgovine na lokaciji u nekom mjestu. Web shop je stoga prilika za fleksibilne male tvrtke i poduzetnike početnike, a za neke tvrtke predstavlja i jedini način preživljavanja. No pokretanje i održavanje vlastite web trgovine zahtjevan je postupak za koji se treba temeljito pripremiti. Znanje o web prodaji presudno je za njezin uspjeh jer jedna će web trgovina u odnosu na drugu s istim proizvodima zabilježiti mnogostruko veći prihod. Lijepa i funkcionalna web trgovina neće mnogo napraviti ako ni jedan kupac ne uđe u nju.

Na konferenciji Web trgovina ćete naučiti kako privući ciljane kupce, kakav marketing na internetu funkcionira, što je isplativo, a što nije, te što treba mjeriti kako bi promet redovito bio u porastu, te se družiti s ljudima koji vam mogu pomoći u internetskom poslovanju. Iskoristite je kako biste unaprijedili svoje poslovanje i pružili klijentima i kupcima najbolju uslugu internetske prodaje!

Konferenciju Web trgovina organiziraju Mapa znanja i Udruga eCommerce Hrvatska, a prijaviti se možete putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

20. travanj 2024 16:21