1000 Najvećih
StoryEditor

I Ina ide u poljoprivredu

11. Studeni 2021.

Ina razvija projekt biorafinerije na lokaciji u Sisku kao jednu od održivih alternativa, stoji u odgovoru iz te kompanije Lideru. Naime, na Glavnoj skupštini Ine koja će se održati 17. prosinca predviđeno je da se, između ostalih, donese i odluka o dopuni djelatnosti na poljoprivrednu djelatnost.

U toj naftnoj kompaniji kažu da je projekt tek u razvojnoj fazi, što uključuje i pripremu za potencijalne proizvodne procese biorafinerije, kao i osiguravanje sirovine.

- Provedena testiranja su potvrdila energetsku biljku miskantus kao dobru sirovinu za proizvodnju bioetanola druge generacije. U skladu s time, kompanija planira aktivnosti vezane uz uspostavu nasada miskantusa kako bi se osigurao sadni materijal za eventualne buduće komercijalne nasade. Dodatno, proizvodni procesi biorafinerije potencijalno uključuju i potrebu za korištenjem i obradom drugih poljoprivrednih sirovina, poput slame - odgovaraju.

Osim spomenutih aktivnosti Ina traži i moguće izvore financiranja, a javnost će, poručuju, pravovremeno biti obaviještena o donošenju konačne investicijske odluke.

19. travanj 2024 14:21