1000 Najvećih
StoryEditor

U Deceunincku ekološku osviještenost stavljaju na prvo mjesto

04. Srpanj 2022.

Briga o okolišu globalna je tema kojoj se pridaje posebna pozornost pa su u Deceunincku odlučili da je vrijeme da našem planetu zajamčimo sigurnu budućnost

U Deceunincku se aktivno zauzimaju za reciklažu plastike te odgovorno i održivo korištenje PVC-a. Pravi su izbor kad su u pitanju iznimno inovativna rješenja za prozore i vrata ili sustave terasa. Njihovi ekološki prihvatljivi proizvodi, razvijeni kao rješenja za bolji svijet, znatno povećavaju komfor u zgradama.

Posljednje godine najveći su pokazatelj da se itekako događaju klimatske promjene pa je svima jasna nužnost održivog načina života i poslovanja. U svijetu se sve više govori o prelasku na održive načine poslovanja i redovito se spominje pojam cirkularne ekonomije. Tu se posebno naglašavaju energetska učinkovitost i ekološka održivost. Deceuninck je u svoj poslovni model uklopio cirkularnu ekonomiju, a ona je mnogo širi pojam od recikliranja.

Važnost kružne ekonomije

U Deceunincku ne samo da dizajniraju proizvode tako da budu 100% reciklirajući već cijeli svoj proizvodni proces temelje na savjesnu i efikasnu korištenju materijala. Među prvima su prepoznali važnost cirkularne ekonomije. U poslovanju konstantno povećavaju udio recikliranih materijala u novim proizvodima i na to žele potaknuti što više tvrtki. Jedno od njihovih mnogih pametnih rješenja nenadmašan je koncept nagrađivanog prozora Elegant.

Prozorski profil Elegant uistinu je nova budućnost prozora. Uz izimno moderan i elegantan izgled ujedinjuje minimalizam, vrhunske izolacijske vrijednosti i ono najvažnije – održivost. Elegant je perjanica Deceuninckove ponude. S razlogom ga u tvrtki nazivaju novom generacijom PVC prozora jer uz izniman minimalistički dizajn kojim ostavlja dojam aluminijskog prozora pruža i najbolju toplinsku i zvučnu izolaciju, zbog čega je uistinu ekološka i ekonomska alternativa aluminijskim prozorima.

Elegantan i moderan dizajn

Osim profinjena izgleda, zbog posebne tehnologije lijepljenja s profilom Elegant mogući su prozorski elementi u visini prostorije, što je, primjerice, idealno za moderna arhitektonska rješenja. Izvrsno je rješenje i zbog otpornosti na zrak, vodu i vjetar. A osim što traju dugo, zahtijevaju i minimalno održavanja.

Izrazitu održivost Elegant može zahvaliti ekološki prihvatljivu materijalu EcoPowerCore u jezgri profila, koji se može reciklirati. Taj nagrađivani prozorski profil dobio je već nekoliko istaknutih priznanja.

Mnogo prestižnih nagrada

Revolucionarni dizajn prozorskog profila Elegant osvojio je prestižne nagrade: 'German Design Award' 2019. u kategoriji 'Special Mention' i 'Red Dot Design Award' kao pobjednik u kategoriji 'Dizajn proizvoda'. Dobio je i zasluženo priznanje priznatoga njemačkog stručnog časopisa,'Bauelement & Technik kao 'Proizvod godine 2020.' u kategoriji 'Prozori'.

Deceuninck je svakako prepoznat kao lider u ekorevoluciji i nastavlja ulagati u kružno gospodarstvo kao vodeća tvrtka u tom području. Uza svoje osnovne vrijednosti, a to su iskrenost, vrhunska izvedba i poduzetništvo, u tvrtki preuzimaju odgovornost za okoliš. 

25. travanj 2024 11:00