Aktualno
StoryEditor

Air France proslavio Beaujolais Nouveau darivanjem povratne karte za Pariz

19. Studeni 2018.

Proslava povodom ‘Beaujolais Nouveau‘ vina je jedan od najveselijih događaja u godini i proslavlja se u brojnim zemljama svijeta, a tradicionalno se održava trećeg četvrtka u studenom. Fermentacija Beaujolaisa, mladog crvenog vina, završava samo nekoliko tjedana nakon berbe i potom se vino odmah izvozi širom svijeta. Ovo poznato vino, napravljeno je od crnog grožđa sorte game, koja se uzgaja samo u Burgundiji. Postoji vjerovanje po kojem, kada se boca ovog mladog vina otvori, mora se popiti do Božića. Upravo zato se održava ova francuska tradicija po kojoj se prva boca vina otvara točno u ponoć.

>>>Dobra godina za francuska vina

Francusko-hrvatska industrijska i trgovinska komora organizirala je svečanost vina Beaujolais Noveau, prvog mladog crvenog vina u Kaptol Butique Cinema prošlog tjedna.

Svečanost je započela projekcijom francuskog filma „Plivaj muški“ – priči o grupi muškaraca koji odluče osnovati tim sinkroniziranih plivača. Ovaj upečatljiv, očaravajući, duhovit i neodoljivo zabavan film opustio je brojne goste koji su se nastavili družiti na svečanosti kušanja mladog vina uz dobru glazbu i opuštajuću atmosferu.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=f495YKIfuaw[/embed]

Na svečanosti su bili brojni predstavnici francuskih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj, partnera i institucija s kojima surađuju. Okupljene goste pozdravila je i francuska veleposlanica u Zagrebu gđa Corinne Brunon-Meunier, a svečanim govorom im se obratila i predsjednica Francusko-hrvatske i industrijske komore gđa Višnja Ježić Sorić.

Na svečanosti su podijeljene i nagrade izvlačenjem sretnih dobitnika u kojoj je jedan od gostiju dobio prvu nagradu – povratnu avionsku kartu za Pariz. U ime kompanije Air France nagradu je uručila gđa Alida Bubanko Ralić, voditelj prodaje Air France –KLM grupacije za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Air France – KLM grupacije.

15. srpanj 2024 09:58