Aktualno
StoryEditor

Albertazzi: Vertiv ne čeka promjenu na tržištu, on je uvodi

17. Travanj 2018.

Zagreb je u ponedjeljak i utorak ugostio globalnu biznis kremu na prvom međunarodnom Vertiv Innovation Summitu, na kojem je prisustvovalo tristotinjak gostiju. Među njima su bili i čelni Vertivovi menadžeri iz cijelog svijeta te predstavnici njihovih globalnih klijenata i kompanija.

Lider je bio jedini hrvatski medij kojeg je kompanija pozvala na praćenje dvodnevnog summita, u društvu još desetak medija iz Europe.

>>> Šveđani ulažu 50 milijuna eura u softverski centar u softverski centar u Hrvatskoj

Vertiv, nekadašnji Emerson Network Power, ima svoju hrvatsku podružnicu Vertiv Croatia, koja proizvodi podatkovne centre za čitav svijet. Vertiv globalno proizvodi infrastrukturu za energetsko napajanje, hlađenje i infrastrukturna rješenja za podatkovne centre. Jedan od glavnih lokacija za proizvodnju podatkovnih centara nalazi se u zagorskim Mokricama, gdje je zaposleno dvjestotinjak vrhunskih inženjera.

Susret je otvorio predsjednik EMEA regije u Vertivu Giordano Albertazzi, koji je okupljenim biznismenima pojasnio poslovne ciljeve u proizvodnji i prodaji, osvrćući se na najnovija tehnološka rješenja u digitalnoj tehnologiji.

- Naša je dužnost je predvoditi tržištem. Vertiv ne smije čekati da se promjena dogodi na tržištu, naprotiv, on ju mora uvesti – istaknuo je Albertazzi. Govoreći o nadolazećoj 5G transformaciji izjavio je da su industrijalizacija IoT-a (Internet of Things) i automatizacija budućnost prema kojoj tvrtka stremi.

>>> Uz rast prihoda od 18 posto Datacross najavio širenje kapaciteta

Vertivovi globalni klijenti su Google, Facebook, svi svjetski poznati telekom operateri, bankarski sektor, laka i teška industrija te ostali relevantni pružatelji podatkovnih usluga. Albertazzi je također spomenuo dvije najnovije globalne akvizicije Vertiva koje govore u prilog fokusiranosti na temeljni biznis. To su tvrtke Energy Labs, proizvođač rashladnika specijaliziran za podatkovne centre, i Geist, proizvođač jedinica za distribuciju napajanja.

Vertivov summit u Zagrebu trebao bi postati tradicionalno okupljanje eminentnih biznismena, koji međusobno razmjenjuju aktualna saznanja o tehnološkim trendovima. Osim što je to izvrsna promocija Zagreba kao turističke destinacije, hrvatska metropola promovira se s pravom kao mjesto na kojem se školuju i iz kojeg proizlaze vrhunski svjetski inženjeri.

 

Autori: Ivan Ivanović i Željka Laslavić

18. travanj 2024 00:06