Aktualno
StoryEditor

Allianz u prvih šest mjeseci ostvario neto dobit dioničara od pet milijardi eura

12. Kolovoz 2024.

Njemačka osiguravajuća grupa Allianz izvijestila je u ponedjeljak da je u prvih šest mjeseci ostvarila temeljnu neto dobit dioničara u prvoj polovini 2024. godine od pet milijardi eura ili 7,7 posto više nego godinu ranije.

Istodobno, operativna dobit uvećana je za 5,3 posto na 7,9 milijardi eura. Ukupni obujam poslovanja, pak, porastao je u prvoj polovini godine za 6,4 posto, na 91 milijardu eura.

– U prvih šest mjeseci ove godine Allianz je ostvario sjajne rezultate, zbog čega smo uvjereni kako možemo ostvariti svoje ambicije za cijelu godinu. Naši su rezultati pokazatelj snage i otpornosti naše tvrtke, posebice kada znamo da su navedene brojke ostvarene paralelno s ozbiljnim prirodnim katastrofama tijekom drugog ovogodišnjeg tromjesečja – osobito na domaćem tržištu – komentirao je ostvarene rezultate glavni izvršni direktor Allianza Oliver Bäte.

Zahvaljujući rekordnim poslovnim rezultatima, Allianz je potvrdio da je na dobrom putu da ostvari prognozu ciljane operativne dobiti od 14,8 milijardi eura.

16. rujan 2024 21:01