Aktualno
StoryEditor

Auto promet obnavlja vozni park sa 22,8 milijuna iz EU fondova

16. Listopad 2018.

Sisački autobusni prijevoznik Auto promet obnavlja vozni park kupnjom 20 novih autobusa, za čiju mu je nabavku iz europskih strukturnih i investicijskih fondova odobreno 22,8 milijuna bespovratnih kuna, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare u gradskoj upravi.

Od 20 novih autobusa deset će biti prigradskih, dva gradska s rampama za invalide, te osam minibusa za gradski i prigradski prijevoz.

>>>‘Interesi radnika ispred politikantstva’: Novi kolektivni ugovori u sisačkom Auto prometu

Kreditom EBRD-a prije dvije godine kupljeno je 17 novih autobusa, pa će s 20 novih, za koje je već pokrenuta javna nabava, sadašnji vozni park biti potpuno zamijenjen.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček rekla je da Auto Promet vrlo dobro posluje, oko 120 zaposlenih redovno prima plaće i druga primanja sukladno kolektivnom ugovoru, a uprava ulaže u modernizaciju poslovanja i voznog parka.

Direktor Auto prometa Darko Majić rekao je da se, zahvaljujući suvremenijem i sigurnijem prijevozu, broj putnika postupno povećava.

>>>Miodrag Šajatović: Čudo reinkarnacije u halama propale Željezare Sisak

"Sada prevozimo oko 5.000 putnika dnevno. Broj putnika s radničkim pokazom u godinu dana povećan je za 4,4 posto, 2,2 posto je više prevezenih umirovljenika, za koje smo cijenu karte smanjili s pet na tri kune, a nezaposleni sugrađani imaju besplatni prijevoz. Sa 16 školskih autobusa lani smo prevezli oko 400.000 učenika i studenata. Zahvaljujući sve boljem poslovanju, povećali smo plaće zaposlenih, a od studenoga vozači će primati i naknadu ovisno o prijeđenim kilometrima", rekao je Majić.

16. travanj 2024 12:28