Aktualno
StoryEditor

Biliškov Barun: Kupujte stanove na lokacijama koje u krizi neće izgubiti na vrijednosti

19. Travanj 2019.

Cijene nekretnina u Hrvatskoj, poglavito u Zagrebu i Splitu, toliko su visoke da bi se kupci, ali i bankari zbog rasta broja loših kredita, mogli ozbiljno zabrinuti ponovi li se kriza od prije nekoliko godina. Zbog opasnosti od ‘napuhanog balona‘, kako se u žargonu kaže za nerealan rast cijena nekretnina, direktorica Biliškov nekretnina Jasna Biliškov Barun poručuje kupcima da budu oprezni kako ne bi preplatili nekretninu koju kupuju.

[caption id="attachment_382742" align="aligncenter" width="750"] Jasna Biliškov Barun[/caption]

- Prateći medije kod nas i u svijetu postoji realna opasnost od nove krize, na što nam ukazuju i trenutne jako visoke cijene nekretnina. Imali smo klijente koji su prodavali stanove na vrhuncu nedavne krize, a koji su nam govorili da ni približno ne mogu prodati stan za onoliko novaca za koliko su ga kupili prije krize. Zato preporučujem da budući kupci kupuju stanove na lokacijama koje u krizi neće izgubiti na vrijednosti. Mnoge su lokacije u zadnjih nekoliko godina dobile na vrijednosti, no bojim se da će u nastupu krize to opet izgubiti – kaže Biliškov Barun.

Istina, podsjeća, mnogo vlasnika stanova izgubilo je novac i zbog kredita u švicarskim francima i barem zbog toga više ne prijeti opasnost, no upozorava da zbog prijetnje krizom ljudi trebaju biti oprezni.

24. lipanj 2024 01:16