Aktualno
StoryEditor

Biovega ima najbolji kontroling projekt u 2016. godini

08. Studeni 2016.

Najbolji kontroling projekt u  2016. ima Biovega, objavljeno je na četvrtoj po redu Međunarodnoj kontroling konferenciji u Hrvatskoj koje organizira konzultantska tvrtka Kontroling Kognosko u suradnji sa poslovnim tjednikom Lider.

- Veseli me visina stručnosti prisutna na ovom skupu. Iz godine u godine kvaliteta raste – izjavio je prilikom proglašenja pobjednika član stručnog žirija prof. dr. sc. Vinko Belak redoviti  profesor na Ekonomskom fakultetu.

Biovega je lider na hrvatskom tržištu eko proizvoda, a trenutno zapošljava 170 ljudi. Tvrtka direktora i osnivača Zlatka Pejića i Jadranke Boban Pejić  s radom je započela 1994. godine, te su nedugo nakon što su sami početi distribuirati proizvode u svojoj oglednoj trgovini počeli prodavati osnovne eko proizvode. Asortiman se s vremenom povećavao i tako je nastao "bio&bio", maloprodajni lanac trgovina ekoloških proizvoda kojih danas u Hrvatskoj ima 17.

Niedermayr-Kruse: Manjak kompetencija kontrolera ključan je uzrok neučinkovitosti

Za način rada Biovege koji im je donio ovu prestižnu nagradu, zaslužni su su Slavica Ribarić, voditeljica financija i računovodstva, financijska analitičarka Maša Šams Bival, te voditelj nabave Damir Pavičić, koji su pobjednički projekt ovdje i predstavili.

Tako su spomenuti opisali put kontrolinga od SQL baze pa do aktualnog Power bi izvještaja na cloudu koji omogućuje efikasnije i brže kontroliranje opisa i zaliha, praćenje promjena nabavnih cijena dobavljača, praćenje marže za sve trgovine i dobavljače, te je brzina kontrole poslovanja od razine trgovine do razine artikla uvelike povećana.

22. ožujak 2023 14:17