Aktualno
StoryEditor

Bosanci blokirali ceste zbog skupog goriva

10. Lipanj 2018.

Širom Bosne i Hercegovine u nedjelju su na jedan sat blokirane magistralne i prometnice u središtima većih gradova u znak prosvjeda građana zbog poskupljenja goriva organiziranog preko Facebook skupine ‘Stop poskupljenju goriva‘. Kako su izvijestili iz Auto moto kluba Bosne i Hercegovine zbog prosvjeda građana od 17.00 sati privremeno je obustavljen promet na magistralnim i regionalnim cestama, kao i ulicama u gradskim centrima širom zemlje.

>>>Srbija: Vozači zbog skupog goriva blokirali prometnice – pa igrali nogomet

Mediji navode kako su blokirane prometnice Sarajeva, Banje Luke, Tuzle i drugih središta. Na području Hercegovine međutim nisu zabilježeni prosvjedi. Zbog blokade prometnica zabilježene su kilometarske kolone između Doboja i Žepča. Građani su na prosvjed pozvani putem Facebooka u znak prosvjeda što je ove godine u nekoliko navrata došlo do poskupljenja goriva, koje se danas prodaje po cijeni između 1,12 i 1,2 eura po litri. U BiH nedavno su uvedene dodatne trošarine na gorivo što je bio uvjet za nastavak izgradnje autoceste na koridoru Vc.

>>>Cijene goriva: U BiH benzin jeftiniji dvije kune, u Srbiji jednu

Na najavu prosvjeda reagirao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je rekao da će policija uklanjati vozila s ulica. "Ne možete zaustaviti automobil negdje na cesti i tako ugrozite druge ili zaustavite promet, a nekome, recimo treba hitna pomoć u tom trenutku", rekao je Dodik.

06. lipanj 2023 19:14