Aktualno
StoryEditor

Britanski sud odlučio da nesretan brak nije osnova za razvod

26. Srpanj 2018.

Britanka koja se želi razvesti od supruga, jer je nesretna u braku, izgubila je žalbu na Vrhovnome sudu, piše u srijedu BBC.

Tini Owens (68) iz Worcestershirea od suda je zatražila da joj odobri razvod od supruga Hugha (80), s kojim je u braku 40 godina i koji razvod ne želi.

Vrhovni sud jednoglasno je odbacio tužbu Tini Owens, pa nesretna žena u nesretnom braku mora ostati do 2020.

Prema važećem zakonu u Engleskoj i Walesu, osim ako supružnici ne mogu dokazati da je njihov brak propao zbog preljuba, neprikladnog ponašanja ili odlaska jednog od supružnika, jedini način da osoba dobije razvod bez supružnikova pristanka je ako odvojeno žive pet godina.

>>> Studija: Loš brak utječe na zdravlje jednako kao pušenje

Tini Owens je, po riječima njezina odvjetnika "očajna" zbog presude. Kazao je da je o razvodu počela razmišljati 2012. no obiteljski je dom napustila tek u veljači 2015., što znači da u u braku sa suprugom Hughom mora ostati do 2020. Par se vjenčao 1978. godine i ima dvoje odrasle djece.

Tini kaže da je njihov brak nepovratno izgubljen, da je ponašanje njezina supruga vrlo neprilično, da je u tom braku dugo nesretna i da ga želi prekinuti. No njezin suprug smatra da Tini traži razvod "jer možda ima ljubavnika ili joj je u braku dosadno", prenosi BBC.

25. rujan 2023 05:21