Aktualno
StoryEditor

CrisCon konferencija u Križevcima upozorila na potrebu suradnje obrazovnog i IT sektora

24. Rujan 2018.

Ovogodišnje izdanje CrisCon konferencije okupilo je 30 vrhunskih predavača iz Hrvatske i Slovenije koji su održali ukupno 30 predavanja te oko 300 sudionika. Konferencija je iznjedrila konkretne prijedloge za međusobnom suradnjom obrazovnog i IT sektora kako bi koristi novih tehnologije mogle doći do punog izražaja.

CrisCon konferencija namijenjena je informatičkoj zajednici, učiteljima i profesorima s ciljem povezivanja i dijeljenja znanja između informatičke i obrazovne zajednice u Hrvatskoj, a važnost održavanja konferencije ove su godine prepoznali i Ministarstvo znanosti i obrazovanje te Agencija za odgoj i obrazovanje.

>>>Gdje će naša djeca biti 2031.?

Konferencija je bila podijeljena u pet smjerova pa su tako na Edukacijskom smjeru učitelji i profesori saznali kako biti kreativan i inovativan u obrazovnom procesu koristeći informacijsko komunikacijsku tehnologiju. Web aplikacije budućnosti, upravljanje aplikacijama i primjeri kako preurediti kod da bude efikasniji, razumljiv i lak za održavanje predstavljeni su na smjeru Razvoj softvera dok je smjer ITPro On-Premises predstavio načine kako SQL Server bazu učiniti laganom i upravljivom, kako ojačati sigurnosni nivo infrastrukture kao i promjene u Microsoft virtualizacijskoj platformi Hyper-V.

Zaštita podataka i dokumenata pomoću alata Office 365, zaustavljanje prijetnji pri seljenju servisa u Cloud i multi-faktor autentifikacija bile su samo neke od tema koje su se pojavile na ITPro Cloud smjeru konferencije dok je PMI smjer pružio praktične savjete kako što uspješnije ostvariti suradnju između developera i project managera, kako spriječiti propadanje projekta, a govorilo se i o sadašnjosti i budućnost upravljanja u IT projektima.

>>>Novi obavezan predmet: Ministarstvo s 36 milijuna kuna opremilo informatičke radionice

Konferencija je završila panel-diskusijom ‘ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj – godinu dana poslije‘ na kojoj su sudionici bili pomoćnica Ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, dekan Visokog učilišta Algebra Mislav Balković, voditeljica ljudskih potencijala Poslovne inteligencije Nataša Lukić Margetić, ravnateljica Srednje škole ‘Ivan Seljanec‘ Križevci Gordana Juran Ratković te moderator Igor Pavleković, Account Technology Strategist, Microsoft Hrvatska.

Već drugo izdanje CrisCon konferencije gotovo je udvostručilo broj predavača i osjetno povećalo broj sudionika u odnosu na prvu godinu što pokazuje da su Križevci idealan domaćin umrežavanju obrazovnog i IT sektora, tog strateškog spoja na kojem počivaju najuspješnija društva današnjice.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

05. lipanj 2023 15:21