Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

04. Rujan 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za utorak, 4. rujna.

OSIJEK - Povjerenik Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović za nestale iz Domovinskog rata, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić održat će prvi radni sastanak sa specijalnim izaslanikom predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za pitanje nestalih Veranom Matićem (u 12 sati, Ured gradonačelnika Osijeka, Kuhačeva 9).

SPLIT - Svečano potpisivanje 20 ugovora u okviru Poziva "Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja" sufinaciranog iz Europskog socijalnog fonda. Svečanosti će nazočiti ministrica za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, te zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović (13 sati, Muzej Grada Splita Papalićeva 1).

VINKOVCI - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar posjetit će Vukovarsko – srijemsku županiju i u Vinkovcima s ravnateljem Doma zdravlja Vinkovci Petrom Kulićem potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje energetske obnove zgrade Doma zdravlja Vinkovci (u 13 sati, velika županijska vijećnica, Glagoljaška 27). Ukupna vrijednost projekta je 10.024.921,09 kuna, bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 5.037.756,48 kuna. Ugovor se potpisuje u sklopu Poziva ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora‘ koji je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo krajem 2017. godine. Izjave za medije predviđene su u 13:30 sati.

KARLOVAC - Nacrt prijedloga zakona o Projektu zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe predstaviti će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, državni tajnik Mario Šiljeg, pomoćnica ministra Elizabeta Kos te glavni ravnatelj Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Predstavljanju će biti nazočan i župan Karlovačke županije Damir Jelić i predstavnici Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije (15 sati, Ulica Žorovica 3).

ZAGREB - Organizatoi i pokrovitelji najavit će na konferenciji za novinare 19. humanitarnu akcije Terry Fox Run. Govorit će veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Damniel Maksymiuk, predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga, gradonačelnik Zagreba , Milan Bandić, članica Uprave agencije MPG Illeana Cesarec te Sonja Levanat iz Instituta Ruđer Bošković (11 sati, Hotel Esplanade, dvorana Pariz). Cjelokupan iznos prikupljen ovogodišnjom akcijom bit će doniran Institutu Ruđer Bošković za znanstvena istraživanja raka. Tu humanitarnu akciju organiziraju Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, agencija MPG, Zagrebački holding, Esplanade Zagreb Hotel, agencija Media Val. Utrka će se održati 23. rujna na Jarunu, a prije toga, 15. rujna, od 11 do 13 sati, na uglu Bogovićeve i Gajeve ulice u Zagrebu će orgnizatori i jaavne osobe sudjelovati u humanitarnoj prodaji majica s vizualima akcije.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare na temu "Spomenik domovini" govorit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i autor umjetničkog rješenja arhitekt Nenad Fabijanić (u 12 sati, Trg Stjepana Radića na livadi između zgrade Gradske uprave i KD Vatroslav Lisinski).

ZAGREB - Statutarna komisija SDP-a održat će sjednicu na kojoj će odgovoriti na žalbu četvorice suspendiranih članova Predsjedništva stranke Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića (u 18 sati, sjedište stranke, Iblerov trg 9). Njima četvorici je, kao vođama pobune protiv predsjednika stranke, Glavni odbor SDP-a na 12-satnoj sjednici sredinom srpnja izrekao stegovnu mjeru privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u i članskih prava na dvije godine, na što su se oni žalili.

KARLOVAC - Sjednica Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća (u 17 sati, Aquatika, Branka Čavlovića Čavleka 1a).

ZAGREB - Ovogodišnji urod pšenice procijenjen je na 753 tisuće tona, što je za 10,4 posto više od prošlogodišnjeg, a povećan je i urod uljane repice, dok je pad zabilježen kod ječma i zobi, objavio je Državni zavod za statistiku u ranim procjenama važnijih ranih usjeva. Po podacima DZS-a, pšenica je bila zasijana na 142 tisuće hektara, a očekivani prirod je 5,3 tona po hektaru ili ukupno 753 tisuće tona, što je 10,4 posto više nego lani.

26. travanj 2024 12:16