Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Udruga putničkih agencija i grad Hvar potpisuju ugovor o suradnji

10. Prosinac 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za ponedjeljak, 10. prosinca.

ZAGREB - Hrvatska udruga putničkih agencija (UHPA) potpisat će ugovor o marketinškoj suradnji s gradom Hvarom. Hvar će potpisivanjem tog ugovora biti naglašen kao preporučena domaća destinacija od strane UHPA-e u svim komunikacijskim i promotivnim kanalima udruge, a kako bi pridonijeli još boljem pozicioniranju, prepoznatljivosti i promociji destinacije kroz jačanje turističkog sektora (12,30 sati, hotel Westin, dvorana Opera, Ul. Izidora Kršnjavog 1).

ZAGREB - Na raskrižju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice bit će otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, u organizaciji Grada Zagreba (15 sati). Autor spomenika je akademski kipar Kuzma Kovačić. Otkrivanju spomenika prisustvovat će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

ZAGREB - Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež priređuje Drugu međunarodnu bijenalnu konferenciju "Prava djece i mladih u kaznenom postupku i izazovi u primjeni alternativnog pristupa/mjere diverzije", u okviru Stop programa. Stop program obuhvaća edukaciju i umrežavanje stručnjaka i institucija, kao i rad s medijima, zaustavlja neprihvatljivo ponašanje maloljetnika kojima se nudi mogućnost zamjene sudskog postupka programima koji uključuju preuzimanje odgovornosti za prekršaj, dobrovoljno prihvaćanje humanitarnog rada, savjetovanja ili treninga socijalnih vještina u organizacijama lokalne zajednice. Roditeljima maloljetnika pruža se pomoć u roditeljskoj ulozi i obnavljanju odnosa između djeteta i roditelja, obnavlja se i odnos između maloljetnika i zajednice u kojoj živi (9 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1). Moguće su izjave u 8,30 sati.

ZAGREB - "Debljina djece - začetci cjeloživotne bolesti“, naziv je okruglog stola koji organiziraju LittleDot projekt potpore ranom roditeljstvu, More studio d.o.o., Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Savez društava "Naša djeca" Hrvatske. Skup je namijenjen je stručnjacima zainteresiranima za temu za trendove i najnovija istraživanja o debljini i prekomjernoj težini djece u Hrvatskoj, te inovativne i aktualne preventivne programe (11 sati, HZJZ, Rockefellerova 12).

ZAGREB - Kuća ljudskih prava Zagreb, B.a.B.e., Centar za mirovne studije, Zelena akcija i BRID održat će konferenciju za novinare u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava (9 sati, Galerija Nova, Ulica Nikole Tesle 7). U sklopu 70. godišnjice usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima bit će govora o važnosti te deklaracije i najvećim izazovima i problemima koji priječe puno ostvarivanje i poštivanje ljudskih prava u Hrvatskoj.

15. lipanj 2024 15:28