Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Vlada u Čakovcu odlučuje od tri milijarde vrijednim investicijama

25. Srpanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak 25. srpnja:

ZAGREB - Ukupni depoziti kod poslovnih banaka odnosno depozitni novac te štedni i oročene depoziti, krajem svibnja su iznosili 287,8 milijardi kuna, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske narodne banke. Godišnja stopa rasta iznosila je 4,6 posto, pa su ukupni depoziti u usporedbi s lanjskim svibnjem viši za 12,7 milijardi kuna. U odnosi na travanj porasli su za 0,6 posto ili 1,8 milijardi kuna. Rast na mjesečnoj i godišnjoj razini isključivo je posljedica rasta depozitnog novca koji predstavlja novčana sredstva na transakcijskim računima (tekućim i žiroračunima) te obveze banaka po izdanim kunskim instrumentima plaćanja, kažu analitičari Raiffeisen banke.

ČAKOVEC – Vlada će u Čakovcu održati sjednicu na kojoj će donijeti odluke o tri milijarde kuna vrijednim projektima investiranja u Međimurje, od kojih se većina odnosi na infrastrukturu (12,30 sati, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje). Prije sjednice premijer Andrej Plenković obići će poduzetničke centre i tvrtke u Prelogu i Murskom Središću. U Čakovcu će se sastati s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem i županom Matijom Posavcem. Poslije sjednice Vlade posjetit će Pribislavec i Šenkovec. Na dnevnom redu je više od 20 točaka. Obilaznica i novi most preko Mure u Murskom Središću vrijedni su 35 milijuna kuna, preloška obilaznica 38 milijuna, a vrijednost radova na preostalim dvjema fazama čakovečke sjeverne obilaznice 98 milijuna. Osim toga, Vlada će donijeti odluku o financiranju 11 milijuna kuna vrijednih radova na obnovi čakovečkog nadvožnjaka u Kalničkoj ulici. Ostale odluke uključuju financiranje kardiologije u Čakovcu, rekonstrukciju prometnica i željezničkih pruga te izgradnju lječilišno-turističkog kompleksa u Draškovcu. Vlada će također proglasiti projekt geotermalne energane nacionalnim strateškim projektom.

ZAGREB - Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (19 sati, u Središnjici HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB – SDP organizira okrugli stol pod nazivom "Anitkorupcija – prekasno za riječi, tražimo djela“ na kojem će nazočiti predsjednik SDP-a Davor Bernardić. O različitim aspektima prevencije i borbe protiv korupcije s naglaskom na SDP-ov Antikorupcijski plan govorit će saborski zastupnik SDP-a i predsjednik Nacionalnog vijeće za praćenje strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović, profesor na Fakultetu političkih znanosti Zdravko Petak i novinar Drago Hedl (10,30 sati, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Međunarodna konferencija za medije na kojoj će biti predstavljeni rezultati kriminalističkoga istraživanja kodnoga naziva "Familia". Kriminalističko istraživanje "Familia" započeto je na inicijativu Policijskoga nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), a u njem su sudjelovale i redarstvene vlasti stranih država čiji će predstavnici nazočiti konferenciji (Srbija, Češka, Hong Kong, Francuska, Slovenija, Italija) te predstavnici agencija EUROPOL-a, DEA-e i FRONTEX-a (14 sati, sjedište Ministarstva unutarnjih poslova, Ulica grada Vukovara 33).

ZAGREB – Konferencija za novinare Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod na temu: "Učitelji i nastavnici zatražili jednogodišnju odgodu Škole za život (Rezultati prikupljanja potpisa, odgovornost predsjednika Vlade i HDZ-a)". Govorit će predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić (10 sati, Šubićeva 42).

20. travanj 2024 13:33