Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Započinje Tjedan s invalidima rada

19. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za ponedjeljak, 19. ožujka 2018.:

ZAGREB -  Konferencija za medije Ministarstva znanosti i obrazovanja (u 10 sati, Donje Svetice 38) na kojoj će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i pomoćnica ministrice Lidija Kralj predstaviti rezultate Javnog poziva školama za podnošenje zahtjeva za izvođenje eksperimentalnoga programa „Škola za život“.

ZAGREB - Svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji na provođenju Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2018. (12 sati, u sjedištu Ministarstva hrvatskih branitelja u Zagrebu, na Trgu Nevenke Topalušić 1). Sporazum će potpisati ministar branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Milan Kujundžić, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Tomislav Benjak te ravnatelji i/ili zamjenici ravnatelja općih i županijskih bolnica, kliničkih bolnica i kliničkih bolničkih centara.

ZAGREB - Hrvatski savez udruga invalida rada (HSUIR) organizira nacionalnu kampanju "Tjedan dana s invalidima rada“ u sklopu Nacionalnog dana invalida rada, koja će započeti radnim sastankom u Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (11 sati,  Mihanovićeva 3). Kampanja je organizirana u okviru Razvojne suradnje Centra znanja i trajat će od 19. do 25. ožujka. Savez invalida rada tom kampanjom želi upoznati javnost s problemima invalida rada, mogućim rješenjima te ostvariti suradnju s tijelima državne uprave. Kampanjom Savez želi upozoriti da u Hrvatskoj nisu iskorišteni potencijali i sposobnosti invalida rada jer u društvu prevladava mišljenje da je invaliditet sinonim za radnu nesposobnost.

ZAGREB - Udruga za prevenciju prekomjerne težine priređuje konferenciju "Debljina – uzroci, posljedice, prevencija i liječenje“ (9 sati , hotel Dubrovnik, Gajeva 1). Konferencija se održava u okviru u Hrvatskoj prvog službenog obilježavanja "Dana osviještenosti o debljini“. Pokrovitelji su Grad Zagreb, predsjednica Republike, predsjednik Hrvatskog sabora i Ministarstvo zdravstva.

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske udruge banaka (HUB) održat će se konferencija "PSD2 - Dolazi li otvoreno bankarstvo (i) u Hrvatsku?" na kojoj će biti  predstavljeni prvi rezultati domaćeg istraživanja o utjecaju Direktive PSD2 na potrošače, banke i sektor informatičkih tehnologija (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ukupna zaračunata bruto premija 21 hrvatskoga društva za osiguranje krajem veljače ove godine iznosila je 1,7 milijardi kuna, što predstavlja rast od 4,07 posto u odnosu na veljaču 2017., pokazuju podaci Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO). U skupini neživotnih osiguranja, zaračunata bruto premija u veljači u odnosu na isti mjesec lani porasla je za 6,6 posto, na 1,26 milijardi kuna, dok u segmentu životnih osiguranja zaračunata bruto premija bilježi pad za 2,4 posto, na 457,76 milijuna kuna.

24. travanj 2024 19:09