Aktualno
StoryEditor

dm odlučio prodavati hrvatski ekološki grah

23. Siječanj 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Što je nekoć bilo moguće pronaći samo na tržnicama, sada se nalazi na policama dm-a. Naime, dm je odlučio s obitelji Prpić iz Karlovca potpisati ugovor o suradnji, točnije, otkupljivati grah koji proizvedu u ekološkim uvjetima, na 14 hektara zemljišta u Brežanima.

- Po prvi put grah koji u Brežanima proizvodimo po tradicionalnoj recepturi dostupan je kupcima iz cijele Hrvatske. Koliko nam znači suradnja s dm-om najbolje govori podatak da prodavaonice dm-a svaki dan posjeti više od 83 tisuće kupaca. Nadamo se da će dio njih prepoznati kvalitetu naših proizvoda. Vjerujem da ćemo zahvaljujući suradnji s dm-om proširiti proizvodnju jer sada imamosnažnog partnera s kojim možemo graditi uspjeh, za sada još uvijek malog OPG-a Prpić - rekla je Diana Prpić, voditeljica OPG-a.

[caption id="attachment_254188" align="aligncenter" width="1000"] Diana Pripić, voditeljica OPG-a Prpić[/caption]

Suradnjom sa OPG Prpić, dm nastavlja kontinuirano raditi na proširenju svoje ponude takozvane bio hrane, gdje im je najsnažniji konkurent Bio&Bio trgovine, a i Konzum.

>>>Biovega i dm u utrci za prvo mjesto najboljih u prodaji organskih prozvoda

U travnju 2015. dm je razvio marku dmBio, prvu vlastitu marku u kategoriji hrane iz ekološke proizvodnje, a od siječnja 2016. u dm-u se mogu kupiti i proizvodi najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Ivana Veselića.

28. travanj 2024 21:16