Aktualno
StoryEditor

Dodijeljene Compingove stipendije izvrsnosti

23. Veljača 2017.

- Osim pružanja financijske potpore najboljima, cilj nam je kontinuirano i kvalitetno surađivati s fakultetima i veleučilištima kako bismo već tijekom studiranja prepoznali izvrsne, mlade stručnjake, ponudili im mogućnost dodatnog usavršavanja i stjecanja novih znanja te im na taj način pomogli da budu što uspješniji po završetku fakulteta. Ponosni smo što stipendiranjem studenata sudjelujemo u razvoju domaćih mladih stručnjaka i pomažemo im da ostvare svoje potencijale, kazao je predsjednik uprave Compinga Alojzije Jukić na današnjoj svečanosti dodjele stipendija izvrsnim studentima koju su svojim prisustvom podržali i izv. prof. dr. sc. Hrvoje Džapo, voditelj Centra karijera FER-a te mr.sc. Goran Malčić, prodekan za nastavu i studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Zadovoljivši visoke kriterije natječaja Compingovu stipendiju izvrsnosti dobila su četiri najuspješnija kandidata. Oni su Toni Birka, redoviti student 3. godine studija računarstva na osječkom FERIT-u, Kristian Jurišić, redoviti student 3. godine stručnog studija informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Dora Šegović, redovita studentica 4. godine studija elektroenergetike na zagrebačkom FER-u i Katarina Prusina, redovita studentica 4. godine studija fizike i informatike na PMF-u u Zagrebu. Zbog sudjelovanja u šestomjesečnoj Erasmusovoj razmjeni u Estoniji, Dora Šegović nije prisustvovala dodjeli, no, njezini kolege stipendisti izrazili su veliko zadovoljstvo što im je Comping ukazao povjerenje te ga obećali opravdati svojim doprinosom tvrtki.

>>>Comping među četiri najbolje tvrtke za razvoj poslovnih aplikacija

Potpisivanjem ugovora o stipendiranju, uz financijsku potporu koja za studente treće godine studija iznosi 2000, a za studente četvrte 3000 kuna mjesečno, studenti su postali i dio Compingovog tima što im pruža mogućnost uvida u funkcioniranje tvrtke koja je već gotovo 30 godina u vrhu ICT tvrtki u Hrvatskoj i te se prateći svjetske trendove koristi najnaprednijim tehnologijama. Stipendisti će imati i potporu mentora koji će za njih organizirati posebna predavanja te će im pomoći u izradi završnih radova. Osobita prednost stipendistima je i uključivanje u Compingove projekte i praktični rad s tehnologijama poput Internet of Things, Cloud, Big Data, CRM, Business Analytics, Business Intelligence, Open Source Technologies i slično.

Svečanom dodjelom stipendija u Compingovoj dvorani Slavoljuba Penkale završen je natječaj kojeg je Comping raspisao krajem prošle godine, a na koji su se mogli prijaviti izvrsni studenti koji studiraju na FER-u, FOI-u, PMF-u i tehničkim veleučilištima, na smjerovima blisko povezanim s poslovanjem ICT kompanija. Dodjela stipendija izvrsnim studentima samo je nastavak Compingovog djelovanja u području društveno odgovornog poslovanja i to prije svega kroz ulaganje u obrazovanje. Podsjetimo, prošlog je ljeta tvrtka donirala računala zagrebačkoj osnovnoj školi Grigora Viteza te im je u potpunosti opremila i obnovila informatičku učionicu.

26. svibanj 2022 23:47