Aktualno
StoryEditor

DOK-ING drži 80 posto tržišnog udjela u specijalnim robotskim sustavima u području vojne inženjerije

17. Lipanj 2022.

Hrvatska kompanija DOK-ING potvrdila je svoju poziciju globalnog lidera s više od 80 posto tržišnog udjela među specijalnim robotskim sustavima u području vojne inženjerije uspješnim nastupom na Eurosatoryju, najvećem svjetskom sajmu sigurnosti i obrane.

Sajam Eurosatory održao se prvi put nakon četiri godine pauze zbog pandemije, pa je interes ciljane publike bio iznimno visok. Čak 1800 izlagača iz 60 zemalja iz cijelog svijeta, na pariškom sajmu je izložilo svoje proizvode i najnovija tehnološka dostignuća. Sajam su posjetile brojne visoke delegacije, njih više od 200 iz 90 zemalja članica Europske unije, NATO-a, UN-a i ostalih ključnih organizacija svijeta.

DOK-ING je sudjelovao na CBRNe (kemijska, biološka, radiološka, nuklearna i opasnost od eksplozivnih sredstava) panel diskusiji na temu Razvoja europskih CBRNe  sposobnosti. Mislav Manda, voditelj ključnih kupaca u DOK-ING-u i sudionik panela, je izjavio kako je suradnja između komercijalnih tvrtki i institucija poput Europske obrambene agencije ključna za povećanje neovisnosti Europske unije u strateškom i obrambenom smislu.

- U tom kontekstu je naš robotski sustav Komodo, namijenjen upravo jačanju obrambene spremnosti EU, zacrtao jasan smjer u kojem se DOK-ING kreće - rekao je Manda.

Predstavnik Europske obrambene agencije (EDA) je održao prezentaciju gdje je predstavljen način funkcioniranja te institucije, a DOK-ING je naveo kao referentni primjer u području inovativnosti i suradnje s agencijom.

DOK-ING je na sajmu izlagao svoj proizvod MV-4, najprodavaniji stroj za razminiranje na svijetu. Tvrtka je ove godine u Pariz poslala čak 10 predstavnika, tim sastavljen od međunarodno priznatih eksperata. Međunarodno okruženje unutar tvrtke olakšava uspješno poslovanje i komunikaciju na lokalnim tržištima diljem svijeta, a upravo ekspertiza hrvatskih inženjera i stručnih suradnika razlog je velike prednosti u kvaliteti robotskih sustava pred globalnom konkurencijom. Tvrtka je od svog osnutka prije više od 30 godina kontinuirano na svjetskom vrhu po sofisticiranosti i inovativnosti robotskih sustava za razminiranje i druge namjene iz domene obrane i sigurnosti.

21. svibanj 2024 04:42