Aktualno
StoryEditor

Dvojicu mladića u Splitu tereti se zbog računalne prijevare s kreditnim karticama

20. Ožujak 2018.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv dvojice mladića (24) i (21)  zbog kaznenog djela računalne prijevare u iznosu većem od 26 tisuća kuna, objavljeno je na internetskim stranicama odvjetništva.

>>>Bankarica spriječila 69-godišnju Senjanku da postane žrtva prijevare

Mladiće se tereti da su od 3. do 31. srpnja 2017. na području Županije splitsko-dalmatinske zajedno i u dogovoru, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi prilikom naplate računa u obrtu za ugostiteljstvo od stranih gostiju došli u posjed njihovih kreditnih kartica.

Podatke s navedenih kreditnih kartica su prepisali, nakon čega su putem svojih mobilnih telefona preko Interneta zadali više neovlaštenih transakcija na teret bankovnih računa vlasnika tih kartica, stoji u optužnici.

>>>Poduzetnik iz Novog Vinodolskog osumnjičen za prijevaru zbog 400 tisuća kuna

- Okrivljenici su unijeli računalne podatke u korist online virtualnih računa, koje su prethodno na svoja imena i još jedno ime otvorili na mrežnim stranicama kladionice, nakon čega su izdavali naloge za prijenos novčanih sredstava. Takvim postupanjem oštetili su trgovačko društvo, u ovom slučaju kladionicu, za ukupni iznos veći od 26 tisuća kuna, navodi se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva.  26.282,85 kuna.

14. svibanj 2022 17:02