Aktualno
StoryEditor

EKSKLUZIVNO u novom broju Lidera: Start novog Agrokora 4. ožujka

31. Siječanj 2019.

Novi Agrokor starta 4. ožujka, ekskluzivno doznaje Lider. Postojeće uprave operativnih kompanija većinom automatski prelaze na upravljačke pozicije i u zrcalnim tvrtkama. No pitanje glavnog izvršnog direktora Koncerna i njegovih suradnika još je otvoreno. Što se događa ‘iza zavjese‘ i koji bi mogli biti problemi piše Željka Laslavić.

Prednosti poslovnih partnerstava nad samostalnim poslovanjem obično su naglašene u početku, a s vremenom do izražaja počnu dolaziti nedostaci. Identična specifična težina partnera može paralizirati donošenje odluka kad se sudare različite vizije, osobito kad je u pitanju raspodjela novca. Najvažnije je sve probleme unaprijed definirati i dogovoriti kako će se rješavati kad se pojave, piše Vanja Figenwald.

Petrol je preuzeo distributera iz Zaboka, a HEP Plin pobijedio je na natječaju za kupnju virovitičke tvrtke. RWE je u posljednje dvije godine preuzeo distributere plina iz Koprivnice i Svete Nedelje, a Gradska plinara Zagreb bjelovarskog distributera. Procjenjuje se da će ta četiri preuzimača uz još jednu do dvije kompanije biti okosnica na konsolidiranom tržištu distribucije plina, piše Ana Gavranić.

U hrvatskoj poljoprivredi nema agromafije, ali ima agromuljatora koje je stvorio sustav i država koja zažmiri na muljanja ili čak sudjeluje u tome, piše Edis Felić.

Do 2025. čak pedeset dva posto današnjih poslova obavljat će strojevi, čovjek im ne može parirati, ali mora se prilagoditi suživotu s vidljivim i nevidljivim kolegama, piše Vedran Harča.

Kako izabrati opunomoćenika i ne pogriješiti savjetuje Marija Zrno, dipl. iur. partnerica u Odvjetničkom društvu Bardek, Lisac, Mušec, Skoko, koje ima registriranu suradnju s društvom CMS Reich-Rohrwig Hainz.

Što smo još za vas pripremili otkrijte sutra u novom broju Lidera na kioscima Tiska i iNovina ili pratite digitalni Lider. Novi Lider dolazi s posebnim prilogom Media Market u kojem se bavimo temom lažnih vijesti.

19. travanj 2024 12:12