Aktualno
StoryEditor

Europski fond investira 10 milijuna eura u širenje Optimapharma

07. Studeni 2018.

Optimapharm, jedna od vodećih neovisnih kompanija za provedbu kliničkih istraživanja u srednjoj i istočnoj Europi s uredima u zapadnoj Europi i Ujedinjenom Kraljevstvu, privukla je investiciju vrijednu 10 milijuna eura za nastavak poslovnog rasta. U Optimapharm je investirao AMC IV, europski fond kojem će u sklopu transakcije biti osiguran manjinski udio u kompaniji. Sklopljeni posao ujedno označuje ulazak na hrvatsko tržište grupe fondova Accession Mezzanine Capital čija dosadašnja ukupna ulaganja prelaze 600 milijuna eura.

Optimapharm organizira, nadzire i kontrolira klinička ispitivanja lijekova za klijente u farmaceutskom i biotehnološkom sektoru i u sektoru medicinskih uređaja. Kompanija ima pristup tržištu s više od 200 milijuna ljudi, a kombinacijom organskoga rasta i preuzimanja pozicionirala se kao vodeća neovisna kompanija za provedbu kliničkih istraživanja u srednjoj i istočnoj Europi. Optimapharm ubrzano raste pa su početkom godine preuzeli vodeću kompaniju za provedbu kliničkih istraživanja u Češkoj MKS Research te su otvorili nove urede u Ujedinjenom Kraljevstvu i Mađarskoj. Trenutačno imaju otvorene urede u dvanaest država.

>>> Optimapharm preuzela češki MKS Research, očekuje godišnje prihode iznad 12 milijuna eura

Optimapharm je od osnivanja realizirao više od 250 kliničkih istraživanja u 20-ak država u Europi i Izraelu, a timu Optimapharma pridružio se i Chris Buckle iz Mezzanine Managementa kao član Nadzornog odbora.

„Optimapharm se savršeno uklapa u našu provjerenu i uspješnu strategiju kapitalnih ulaganja. Vođen je ambicioznom ekipom visokoobrazovanih stručnjaka pa je poslovanje iznimno brzo raslo i Optimapharm se pretvorio u regionalnoga tržišnog lidera. Razgovori s menadžmentom trajali su određeno vrijeme i već imamo konkretne planove kako ćemo Optimapharm pretvoriti u velikoga europskog neovisnog igrača“, rekao je Buckle.

Investicija Mezzanine Managementa Optimapharmu otvara mogućnost realizacije novih akvizicija komplementarnih kompanija za provedbu kliničkih istraživanja u srednjoj i istočnoj Europi, ali i za dodatno širenje na zapadnoeuropskim tržištima.

„Ubrzan poslovni rast kakav bilježimo nije nam skrenuo pozornost s kvalitete rada, što se najbolje mjeri postotkom novih projekata koje dobivamo od postojećih klijenata, a kod nas taj postotak iznosi visokih 95 posto. Klijentima diljem svijeta osiguravamo visokokvalitetne profesionalne usluge prema zapadnoeuropskim standardima i konkurentnim cijenama. Imamo znanje, referencije i kvalitetnu financijsku poziciju za nastavak rasta”, izjavila je Gordana Gregurić Čičak, predsjednica Uprave Optimapharma.

14. srpanj 2024 14:58