Aktualno
StoryEditor

Fima Plus - Prva u Hrvatskoj sustavno ušla u trgovanje kriptovalutama

05. Svibanj 2018.

Trgovanje kriptovalutama i Initial coin offering (ICO) u Hrvatskoj se prvi put nude na sustavan način. Mogućnost kupnje i prodaje bitcoina (BTC) te kupnje ethereuma (ETH) svojim je klijentima ponudila varaždinska tvrtka Fima Plus.

>>> Zašto profesionalni investitori ne ulažu u kriptovalute? 

[caption id="attachment_339715" align="alignright" width="310"] Milan Horvat[/caption]

– Osim usluga kupnje i prodaje u našoj mjenjačnici, klijenti Fime Plusa te ostali registrirani korisnici naše web-stranice imati će uvid u najvažnije vijesti i informacije iz kriptosvijeta u našem dnevnom, tjednom izvještaju, analizu nadolazećih ICO projekata te neke druge pogodnosti – napisao je na društvenim mrežama vlasnik i direktor Fime Plusa Milan Horvat.

U svijetu se događaju tektonske promjene. Naime, Coinbase, najveća svjetska burza kriptovaluta, nedavno je od američkog regulatora tržišta kapitala (SEC) zatražila dozvolu za registraciju kao brokerska kuća u SAD-u. Goldman Sachs, Merril Lynch, Deutsche bank, Bank od Scotland i Morgan Stanley objavili su vijesti da ili angažiraju ljude ili otvaraju odjele koji će se baviti kriptovalutama i blockchainom.

>>> 4. industrijska revolucija - Marković: Pred bankama su jako uzbudljiva vremena

Nadalje, ICO je trenutačno najdinamičnija globalna industrija. Sav promet ICO-a lani je iznosio 5,6 milijardi dolara, a samo u prva tri mjeseca ove godine nadmašen je lanjski rezultat – prikupljeno je 6,3 milijarde dolara. No teško da će većina ljudi ikada kupovati Ripple na Krakenu jer se ni sada ne usude kupovati dionice Coca-Cole na njujorškoj burzi. A posljednje dvije tvrtke postoje više od sto godina.

17. travanj 2024 18:30